Annonce
Egtved

Spejder hentede ny inspiration i Bosnien-Hercegovina

De i alt 36 spejdere -18 danske og 18 bosniske - havde en intens uge med spejderaktiviteter og workshops og hurtigt opstod mange nye, gode venskaber. Martin Elbæk har i hvert fald tænkt sig at holde kontakt med flere af deltagerne, som han kom rigtig godt ud af det med. PR-foto
Det var en kæmpe oplevelse for 17-årige Martin Elbæk fra Bredsten at være på projektlederkursus for danske og bosniske spejdere på Balkanhalvøen.

Bredsten: - Det var en vildt god oplevelse. Og det var også lidt en øjenåbner på mange måder at være med.

Sådan lyder den umiddelbare kommentar fra Martin Elbæk, der tidligere på måneden brugte en uge i Bosnien-Hercegovina på spejderarbejde. Her deltog han som én af 18 danske spejdere på et projektlederkursus gennem det tværkorpslige projekt Asocio, hvis formål er at skabe spejderudvikling rundt omkring i hele verden. På kurset deltog også 18 bosniske spejdere.

- Jeg er overrasket over, hvor hurtigt man lærer hinanden rigtig godt at kende på bare en uge, når man er så intensivt sammen. Selvom der nogle gange var nogle sprogbarrierer, så fandt vi alligevel ud af det, og havde det rigtig godt sammen, fortæller Martin Elbæk, der helt sikkert kunne forestille sig at holde kontakt til flere af de andre fra turen, som han kom rigtig godt ud af det med.

Selvom halvdelen af kursisterne var bosniske, og kurset fandt sted i Bosnien-Hercegovina, var kulturforskellene ikke så store, som havde forventet.

- Jeg ved ikke præcis, hvad jeg havde regnet med, men jeg er overrasket over, at jeg ikke mærkede mere kulturforskel. Den største forskel, jeg umiddelbart lagde mærke til, er, at spejderne i vores aldersgruppe er mere selvstændige end de bosniske, der i højere grad skal lave planer og fremlægge for ældre spejdere, inden de sætter projekter i gang. I Danmark får vi lov til at tænke lidt mere frit og prøve os frem, siger han.

Annonce

Acosio

Ung spejder fra Bredsten skal blive klogere i Bosnien-Hercegovina | Egtved | vafo.dk

Asocio et dansk tværkorpsligt projekt, som arbejder med udvikling af spejdere i hele verden.

Projektet tilbyder både ledertræning og temabaserede kurser.

Med i projektet er KFUM-Spejderne, De Grønne Pigespejdere, Det Danske Spejderkorps, Danske Baptisters Spejderkorps og Dansk Spejderkorps Sydslesvig.

Tidligere har Asocio haft projekter i blandt andet Grønland, Bosnien-Hercegovina, Makedonien og Hviderusland.

Kilde: Det Danske Spejderkorps

Glad for ny inspiration

Udover en masse nye gode spejdervenskaber, har Martin Elbæk fået en masse nye redskaber og ikke mindst ny inspiration med hjem fra ugen i udlandet.

- Vi havde nogle vildt dygtige undervisere, som gjorde mange ting på en anderledes måde, end den vi er vant til. Det udvider ens horisont, og giver mange nye idéer, fortæller han.

Den nye inspiration vil blandt andet komme ham og de øvrige deltagere til gode, når de skal lære fra sig til yngre spejdere.

- Mange af os, der var afsted, er ledere for andre, yngre spejdere, så det var fedt at få nogle nye idéer til, hvordan vi kan lære dem nye færdigheder, forklarer Martin Elbæk, der bestemt godt kunne finde på at tage på en lignende tur en anden gang, hvis muligheden byder sig.

- Jeg kunne også godt ønske mig, at flere kunne få mulighed for at være med på sådan en tur. Måske kunne der være flere ture i løbet af året, for det er virkelig godt og lærerigt - og det har helt sikkert overgået mine forventninger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Mette F: Østdanmark skal betale mere for et land i balance

Annonce