Annonce
Kultur

Spejdere bygger aktivitetsbane ved Hørmøllehytten

Spejderne råder over et areal på omkring 1400 kvadratmeter i Munkebjerg Skov ved Ibæk Strandvej. Området ved Hørmøllehytten benyttes især af spejderne og inklusionsklasser fra Mølholm Skole. Det er frivillige kræfter, som skal bygge banen, som skal være åben for alle. Foto: Mette Mørk
Op og ned i det bølgede terræn i Munkebjerg Skov. Ørnebjerg Spejderne har modtaget 25.000 kroner til at anlægge en aktivitetsbane.
Annonce

Vejle: Ørnebjerg Spejderne vil bygge deres egen version af skovbanen i Nørreskoven - blot på den anden side af fjorden i Munkebjerg Skov.

Spejdergruppen har nemlig modtaget 25.000 kroner fra kommunens natur- og stipulje til at anlægge en skovbane ved Hørmøllehytten på Ibæk Strandvej 116. Stien til Mølholm går forbi hytten.

- Vi vil gerne åbne området op for andre og skabe nogle aktiviteter målrettet til børn og unge. En bane, hvor man kan få pulsen op og udfordre sin balance, mens man er på tur i skoven. Det bliver i en mindre skala end den i Nørreskoven, og så har vi mere blik for, at unge og børn skal kunne bruge den og brænde krudt af, siger Gitte Spanglev Eriksen, gruppeleder hos Ørnebjerg Spejderne (Det Danske Spejderkorps) og tovholder for projektet.

Og der er god mulighed for at få pulsen godt op, da terrænet løber op og ned i det område, hvor banen skal ligge. Spejderne har allerede forsøgt at skabe en lille bane med naturtræ fra skoven for at se, om sådan en bane kunne bruges. Det kunne det, fortæller gruppelederen.

Oprindeligt havde Gitte Spanglev Eriksen søgt puljen om 220.000 kroner til aktivitetsbanen, hvor budgettet for projektet løb op på 440.000 kroner. Mmen det blev så kun til et tilskud på 25.000 kroner.

Vi vil gerne åbne området op for andre og skabe nogle aktiviteter målrettet til børn og unge. En bane, hvor man kan få pulsen op og udfordre sin balance, mens man er på tur i skoven.

Gitte Spanglev Eriksen, gruppeleder hos Ørnebjerg Spejderne

Annonce

Vil anlægge toilet

De store beløb skyldes Gitte Spanglev Eriksen, at spejderne gerne vil anlægge et toilet sammen med aktivitetsbanen.

- Der er ingen toiletforhold, hvilket er lidt af et problem, når vi gerne vil overnatte og bruge hytten noget mere. I første omgang er vi ved at ansøge teknisk forvaltning om lov til at anlægge sanitære forhold, inden vi begynder at se os om efter andre puljer, vi kan søge, siger Gitte Spanglev Eriksen.

De bevilgede 25.000 kroner, mener gruppelederen, sagtens kan blive til en skovbane med masser af forhindringer.

- Vi har tænkt os at bygge den selv, og så kan det gøres meget billigt. Det vil primært være spejderledere og forældre, og så håber vi på kyndig rådgivning fra Brandbjerg Savværk, som vi har bestilt til at levere træ til de forskellige forhindringer på banen, fortæller Gitte Spanglev Eriksen.

Hun regner med, at de frivillige tager fat med at bygge aktivitetsbanen efter sommerferien.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Lad os gå sammen om at redde Lillebælt

Annonce