Annonce
Læserbrev

Spidskandidat for S - traditioner eller visioner?

Når man har svaret på disse tre spørgsmål, er jeg ikke i tvivl om, hvem der har visioner, mod og lederevne til gavn for Vejle og byens borgere.

Læserbrev: Det trækker sammen til valg af borgmesterkandidat for Socialdemokratiet i Vejle, og rent polemisk kan man sige, at valget står mellem traditioner eller visioner.

Som det kunne anes i den åbne debat på Vejle Bibliotek 27. februar, mener nogle, at en ægte socialdemokrat er en lønmodtager, rundet af arbejderbevægelsens traditioner, mens andre respektfuldt har lagt traditionerne bag sig og tror på kvaliteter som lederegenskaber og visioner.

Hvad er så vigtigst i kommunalpolitik, traditioner eller visioner?

Ikke siden Anker Jørgensen har Socialdemokratiet haft en leder, der var rundet af arbejderbevægelsen, og da Poul Nyrup så dannede regering i 1993, gik der ikke mere end et par år, førend skilsmissen mellem arbejderbevægelsen og Socialdemokratiet var en realitet.

Dette ændrede sig ikke under Helle Thorning, og det ændrer sig ikke under Mette Frederiksen.

Jeg vil derfor vove den konklusion, at det er vigtigt at kende og have respekt for fortidens oprindelige ideologiske grundlag, men en sikker fremtid kræver mod til visioner og gode lederegenskaber.

Når det handler om menneskers potentiale, hører man ofte vendingen: Hvis du lever i fortiden, svigter du nutiden, og dine muligheder i fremtiden.

Det samme kan siges om politik, og især i kommunalpolitik handler det ikke så meget om ideologi og traditionsbundne værdisæt, som det handler om fokus på nutidens udfordringer og fremtidens muligheder.

Der er tre spørgsmål, hvor svarene giver et godt fingerpeg om, hvem af kandidaterne Alex Vejby Nielsen og Martin Sikær, der rummer visionerne for fremtiden:

Hvordan stemte de to kandidater i forhold til det fejlslagne NPV-projekt på Posthusgrunden?

Hvordan stemte de to kandidater i forhold til sagen om Jytte Jensen?

Hvordan forholder de to kandidater sig til viceborgmesterens visionsløse og påholdende attitude overfor Vejles udvikling med nye investeringer for borgere, erhvervsliv og infrastruktur?

Når man har svaret på disse tre spørgsmål, er jeg ikke i tvivl om, hvem der har visioner, mod og lederevne til gavn for Vejle og byens borgere.

Stem på Martin Sikær 9. marts, hvis der skal skabes en reel chance for et systemskifte i Vejle.

Erik Munch Sørensen. Arkivfoto: Benny F. Nielsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce