Annonce
Kultur

Spil Dansk for skoleelever

Country-hattene blev fundet frem, da ”Marken er mejet” blev kørt i laden – bag Lisa Desirée Juhl Jørgensen ses Præstelundskolens viceskoleleder Søren Brønniche på el-kontrabas og Bent Skourup på en mindst ligeså elektrisk guitar. Foto: Mikael Lund
Skolekoncert på RemisenBrande med alt lige fra "Marken er mejet" til "Midt om natten".
Annonce

Brande: Der var dømt siddekoncert, da eleverne fra 4.-6. klasse på Uhre Friskole, Dalgasskolen, Blåhøj Skole og Præstelundskolen tirsdag morgen indtog RemisenBrande for at synge på dansk.

Skolekoncerten i Remisen var en del af de mange musikalske aktiviteter i forbindelse med Spil Dansk-ugen. Til at synge for og til at introducere sangene var der genvalg til Lisa Desirée Juhl Jørgensen, der underviser i sang på Ikast-Brande Musikskole. Hun blev bakket op af en kvartet af musikere bestående af Bent Skourup på violin og guitar, Søren Brønniche på el-kontrabas, Ulrich Hein på trommer og den nye mand på holdet i forhold til sidste år, Palle Aagaard Jespersen på akustisk guitar.

Efter lidt indledende ”sangteknik for begyndere” lagde Lisa Desirée Juhl Jørgensen ud med at synge ”Godmorgen lille land”, og efter ”Jeg ved en lærkerede” blev der også plads til et par nyere sange, Medinas ”Jalousi” og Mads Langers ”Mellem linjerne”. Indimellem nåede vi en tur ud på landet, hvor ”Marken er mejet”, og det foregik naturligvis iklædt cowboy-hatte og country-klap.

Tirsdag var Remisen fyldt med syngende skolebørn ved en Spil Dansk-koncert. Foto: Mikael Lund
Annonce

Kim Larsen og Bamse

”Midt om natten” var valgt som den første af to Kim Larsen-sange, og bagefter var der dømt stående fest med Bamses uforgængelige ”I en lille båd der gynger” og John Mogensens mindst ligeså langtidsholdbare ”Så længe jeg lever”. To sange, der er langt ældre end eleverne, som ikke desto mindre skrålede med for fuld styrke.

Palle Aagaard Jespersen, der til hverdag er afdelingsleder på Østre Skole i Ikast, gav den som Rasmus Seebach med nummeret ”Øde ø” – og det var faktisk det sidste nummer, konstaterede en lidt overrasket Lisa Desirée Juhl Jørgensen. Heldigvis kunne bandet lige en mere, endda en som de fleste kunne synge med på: ”Jutlandia”, der dermed kom til at gøre det ud for ekstranummeret.

Efter koncerten i Remisen fortsatte kvintetten til Ejstrupholm Skole for at give endnu en koncert først på eftermiddagen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce