Annonce
Vejle

Spillemand i sit rette element tæt på publikum: Søren Raffnsøe fik juletravlt

Søren Raffnsøe er en af de lokale kunstnere, som Vejle Kommune har fået til at give anti-coronakoncerter på plejehjem og bosteder i juledagene. Foto: Ludvig Dittmann
Mennesker på flere lokale plejehjem og bosteder fik sig en uventet juleoplevelse, da Vejle Kommune havde købt en række koncerter af Vejle-områdets musikere.

Vejle: Coronaen betyder afstand og sociale bobler. Måske færre besøg, sociale aktiviteter og endda ensomhed blandt beboere på plejehjem og botilbud.

Derfor satte Vejle Byråds kultur- og idrætsudvalg før jul 100.000 kroner ind på at sprede jule- og nytårsstemning gennem en række mindre koncerter i dagene 22. til 30. december.

Flere lokale musikere har takket ja til at spille på et bosted eller et plejehjem. Kommunen oplyser, at det drejer sig om Jakob Bonderup & Co., Jonas Frederik & Liselotte, Peter Stub, Søren Raffnsøe, Christian Daugaard, Perry Steinbäck & Christina, Carsten Bo Henriksen, Mathilde og Aske.

Annonce

Vejle Amts Folkeblad var med, da Søren Raffsøe leverede en af de fem koncerter, han havde påtaget sig. Den foregik på Bo-Vejle i Bredballe.

- Det er godt, man har et netværk, så man bliver ringet op. Jeg har arbejdet musikpædagogisk med den målgruppe, som er publikum her i dag. Så de kan ikke overraske mig. Musikken giver mig nogle meget forskellige reaktioner fra dem, som er mindre forudsigelige end det, man møder på de traditionelle spillesteder, sagde han.

Mødet med Poul

Som eksempel fortæller Søren Raffnsøe om sit møde med Poul på et plejehjem i Egtved forleden. Det viste sig, at Poul på 95 år havde spillet harmonika næsten hele sit liv og stadig havde det blankpolerede instrument, som han fik i - 1934.

- Så fik vi en lille snak og jammede et nummer, fortæller Søren Raffnsøe.

Han er en af de mange, hvis ordrebøger blev ryddet over natten, da virusvirakken begyndte midt i marts. Pludselig var der ingen, der ringede. Med mindre det var med en aflysning.


Musikken giver mig nogle meget forskellige reaktioner fra dem, som er mindre forudsigelige end det, man møder på de traditionelle spillesteder.

Søren Raffnsøe, musiker


Og så lige i år, hvor han var gået på halv tid med sin souschef- og produktudviklerstilling på Tinnetgård for at få ekstra tid til guitaren, musikken og koncerterne. Så har han brugt tiden på et iværksætterforløb, hvor han har som mål at kunne arbejde under den forholdsvis lange titel: Bæredygtigleveviskonsulent.

Annonce

Kludetæppeøkonomi

- Jeg har dét, jeg i løbet af i år er kommet til at kalde en kludetæppeøkonomi. Jeg skriver musik til andre, har et job og forsøger at få nogle spillejob. Men lige nu er der ingen, der tør arrangere noget, fordi man ikke vil samle folk. Derfor er det fedt, når man bliver ringet op og spurgt om man kan og vil være med til at løse sådan noget som det her, forklarer Søren Raffnsøe.

Søren Raffnsøe føler det som en slags "tilbage til start" - dengang man spillede for et publikum på et par håndfulde, mens man drømte om større scener. Nu er der en værdi i at være tæt på publikum og mærke reaktionerne på musikken unplugged. Foto: Ludvig Dittmann

Han ser det som en slags tilbagevenden til rødderne, hvor man igen optræder i et helt enkelt set-up blot med en guitar, med sin egne sange og er helt tæt på et publikum.

- Jeg tror, det var én fra Roskilde Festival, der forleden sagde noget i retning af, at man ikke skal regne med, at der kommer festivaler til sommer, men at man skal holde fast i håbet, siger han, mens han pakker guitaren for at komme hjem til knægten, som står i et dilemma: Han har fået en ny gymnasieaflevering og en ny guitar.

- Jeg er bange for, at den gymnasieopgave har ret svære vilkår lige nu, siger farmand forstående.

Annonce
Vejle For abonnenter

Sidst jeg græd, var da hun døde: Mød Jens Peter i serien "Mennesker"

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Fredagens coronatal: Næsten 4,5 millioner danskere har fået mindst ét stik med corona-sprøjten

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle For abonnenter

DF'er sagde nej til ekstra millioner til ældreområdet: Korrekt - jeg ville ikke bryde rammen, men vi fik meget til ældre

Vejle For abonnenter

Vejles mest omdiskuterede byggegrund er under forvandling: Det nedrivnings-dømte posthus er blevet pakket ind

Alarm 112

Mange uheld i kommunen: Bilist pløjede ind i vejarbejde og tuktuk lavede saltomortale

Erhverv

Liniepavillonen er færdig som restaurant: Nu skal der være selskabslokaler og bolig

Debat

Karen Klint skriver om overmedicinering af vores gamle og om at blive gammel – og sur?

Hedensted For abonnenter

Simon er snart SOSU-assistent: Folk spørger, hvorfor jeg vil tørre andre bagi. Men hvad nu, hvis det var mig selv?

Sport

Razorbacks på svær opgave: Skal overraske stort for at spille DM-finale på eget stadion

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Vejle

Skovsvin efterlyses: Hans Dahls skovvej er spærret af affaldsbjerg - den der har 'tabt' det må gerne afhente sit skidt

Danmark

En lugt af død bredte sig i kvarteret: - Naboerne spurgte, om jeg havde lig i drivhuset

Debat

Dansk Folkeparti anklages for at have svigtet de ældre under budget-behandlingen i Vejle Kommune: Hvad ville Pia Kjærsgaard have gjort?

Erhverv For abonnenter

Kræftpatienter valfarter til Vejle: Kirsten sørger for, at parykken og brystprotesen sidder som den skal

Jelling

Asylcentret i Sandvad genåbner: Skal huse flygtninge med særlige behov

Annonce