Annonce
Vejle

Spillemand i sit rette element tæt på publikum: Søren Raffnsøe fik juletravlt

Søren Raffnsøe er en af de lokale kunstnere, som Vejle Kommune har fået til at give anti-coronakoncerter på plejehjem og bosteder i juledagene. Foto: Ludvig Dittmann
Mennesker på flere lokale plejehjem og bosteder fik sig en uventet juleoplevelse, da Vejle Kommune havde købt en række koncerter af Vejle-områdets musikere.
Annonce

Vejle: Coronaen betyder afstand og sociale bobler. Måske færre besøg, sociale aktiviteter og endda ensomhed blandt beboere på plejehjem og botilbud.

Derfor satte Vejle Byråds kultur- og idrætsudvalg før jul 100.000 kroner ind på at sprede jule- og nytårsstemning gennem en række mindre koncerter i dagene 22. til 30. december.

Flere lokale musikere har takket ja til at spille på et bosted eller et plejehjem. Kommunen oplyser, at det drejer sig om Jakob Bonderup & Co., Jonas Frederik & Liselotte, Peter Stub, Søren Raffnsøe, Christian Daugaard, Perry Steinbäck & Christina, Carsten Bo Henriksen, Mathilde og Aske.

Vejle Amts Folkeblad var med, da Søren Raffsøe leverede en af de fem koncerter, han havde påtaget sig. Den foregik på Bo-Vejle i Bredballe.

- Det er godt, man har et netværk, så man bliver ringet op. Jeg har arbejdet musikpædagogisk med den målgruppe, som er publikum her i dag. Så de kan ikke overraske mig. Musikken giver mig nogle meget forskellige reaktioner fra dem, som er mindre forudsigelige end det, man møder på de traditionelle spillesteder, sagde han.

Annonce

Mødet med Poul

Som eksempel fortæller Søren Raffnsøe om sit møde med Poul på et plejehjem i Egtved forleden. Det viste sig, at Poul på 95 år havde spillet harmonika næsten hele sit liv og stadig havde det blankpolerede instrument, som han fik i - 1934.

- Så fik vi en lille snak og jammede et nummer, fortæller Søren Raffnsøe.

Han er en af de mange, hvis ordrebøger blev ryddet over natten, da virusvirakken begyndte midt i marts. Pludselig var der ingen, der ringede. Med mindre det var med en aflysning.


Musikken giver mig nogle meget forskellige reaktioner fra dem, som er mindre forudsigelige end det, man møder på de traditionelle spillesteder.

Søren Raffnsøe, musiker


Og så lige i år, hvor han var gået på halv tid med sin souschef- og produktudviklerstilling på Tinnetgård for at få ekstra tid til guitaren, musikken og koncerterne. Så har han brugt tiden på et iværksætterforløb, hvor han har som mål at kunne arbejde under den forholdsvis lange titel: Bæredygtigleveviskonsulent.

Annonce

Kludetæppeøkonomi

- Jeg har dét, jeg i løbet af i år er kommet til at kalde en kludetæppeøkonomi. Jeg skriver musik til andre, har et job og forsøger at få nogle spillejob. Men lige nu er der ingen, der tør arrangere noget, fordi man ikke vil samle folk. Derfor er det fedt, når man bliver ringet op og spurgt om man kan og vil være med til at løse sådan noget som det her, forklarer Søren Raffnsøe.

Søren Raffnsøe føler det som en slags "tilbage til start" - dengang man spillede for et publikum på et par håndfulde, mens man drømte om større scener. Nu er der en værdi i at være tæt på publikum og mærke reaktionerne på musikken unplugged. Foto: Ludvig Dittmann

Han ser det som en slags tilbagevenden til rødderne, hvor man igen optræder i et helt enkelt set-up blot med en guitar, med sin egne sange og er helt tæt på et publikum.

- Jeg tror, det var én fra Roskilde Festival, der forleden sagde noget i retning af, at man ikke skal regne med, at der kommer festivaler til sommer, men at man skal holde fast i håbet, siger han, mens han pakker guitaren for at komme hjem til knægten, som står i et dilemma: Han har fået en ny gymnasieaflevering og en ny guitar.

- Jeg er bange for, at den gymnasieopgave har ret svære vilkår lige nu, siger farmand forstående.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Corona-alarm i Vejle: Nu stemmer styrelse dørklokker i de mest belastede områder

Hedensted For abonnenter

Anja havde en svær tid som gravid og fødte 3,5 måned for tidligt: Nu er hun selvstændig fertilitetsrådgiver

Annonce