Annonce
Kultur

Spillesteder på dupperne: Så er der koncerter

Jonah Blacksmith giver koncert i musikteatret på søndag. Koncerten var tidligere udsolgt, men med ny dato og en flytning fra Bygningen er der endnu billetter at købe. Pressefoto
Bygningen flytter en næsten udsolgt koncert med Jonah Blacksmith til musikteateret for at få plads til publikum.

Vejle: Torsdag. Søndag. Næste torsdag. Isam B. Jonah Blacksmith. D-A-D.

Tre rigtige koncerter med levende musikere og levende medpublikummer på en uge. Så er vi i gang igen.

Alle tre koncerter foregår i Vejle Musikteater. Men den midterste har Bygningen som arrangør:

Annonce

Der var udsolgt til en stående koncert med Jonah Blacksmith i Bygningens store sal. Men efter to datoændringer og dét, som musikbooker Bjarne Rask kalder et "helvedes hyr", købte han sig plads i musikteateret, hvor der er plads til 500 siddende gæster med en coronameter mellem sig.

- Så slipper vi da for at skulle sende koncerten til Fredericia, som vi gjorde med Annika Aakjær, siger Bjarne Rask.

Stadig billetter til salg

Men den seneste flytning af koncerten til en ny dato - på søndag den 9. maj - betød, at nogle købere skulle have deres billet ombyttet, da de ikke kunne være med på den nye dato. Så selv om koncerten tidligere er meldt udsolgt, er der stadig billetter til den koncert.

Bygningens folk har været hjemsendt, men nu sættes alting op i gear. Personalet mødte ind mandag for at gøre klar til forskellige arrangementer. Der er dog ikke så mange ting tilbage før sommerferien.

- Men efteråret er tæt pakket med udsatte ting. Der er flere uger, hvor vi har koncerter hver aften fra onsdag til søndag, siger Bjarne Rask.

Annonce

Godt for Rock i Byparken

En anden stor lokal kulturmaskine, der er på vej op i omdrejninger, er Vejle Musikteater. Personalet var kaldt ind til træning i søndags, så alle ved, hvordan publikums færd ind gennem kontrol, hen til deres pladser og ud igen, skal udføres. Musikteatret genåbner for offentlig adgang med en koncert torsdag klokken 20 med Isam B.


Aftalen bekræfter, at vi kan arbejde, som vi har planlagt. Vi ved fra sidste efterår, hvordan det skal gøres. Den største forskel er, at vi nu også skal se coronapas.

Mette Kier, direktør i Vejle Musikteater


Husets direktør, Mette Kier, er glad for den politiske aftale fra natten til tirsdag.

- Den bekræfter, at vi kan arbejde, som vi har planlagt. Vi ved fra sidste efterår, hvordan det skal gøres. Den største forskel er, at vi nu også skal se coronapas, siger hun.

En del af de mere langsigtede dele af den politiske aftale passer hende særligt godt. Fra 1. august åbnes yderligere for udendørs arrangementer, og det er jo næsten held på bestilling, når man har en vare, der hedder "Rock i Byparken" med koncerter 13., 20. og 27. august.

- Vi har sat 4000 partoutbilletter til salg, som er det, vi tror, der kan være, når vi skal opdele publikum i sektioner. Der er næsten udsolgt på partoutbilletter. Det er positivt, konstaterer hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle For abonnenter

Stadsarkitekten afviser kritikken af vandkunsten ved Vejle Rådhus: 'Det fungerer både til hverdag og fest'

Annonce