Annonce
Erhverv

Butikker frygtede lukning - nu spirer optimismen trods coronakrise

Formanden for Give Handel & Erhverv Susanne Sandholm kan glæde sig over, at byens butikker er kommet gennem coronakrisen med skindet på næsen. Nu gælder det om at holde fast i optimismen. Foto: Jim Hoff
Gives handlende kan glæde sig over solid støtte fra deres kunder. Nu gælder det om at holde fast i de gode takter, der har bredt sig den sidste tid, lyder det fra de handlendes formand Susanne Sandholm.

Tema/Give: Hovederne og armene hang noget på byens handlende, da marts var ved at ebbe ud.

Regeringens lynindgreb mod smitterisikoen fra den frygtede coronavirus, havde sendt chokbølger gennem det meste af samfundet og ikke mindst hos butiksindehaverne.

- Sidst i marts frygtede vi faktisk, at vi kunne blive nødt til at lukke, siger Marianne Dragsbæk, Merci.

Men da chokket havde lagt sig, og der igen begyndte at komme lidt folk på gaderne, veg de dystre tanker i takt med forårets og kundernes tilbagekomst. Nu er også optimismen ved at vende tilbage.

- Vi har nogle utroligt loyale kunder, og det er vi meget glade for og tilfredse med, siger Marianne Dragsbæk.

Samme toner lyder fra formanden for Give Handel & Erhverv, Susanne Sandholm, Danbolig.

- Det har da været utrolig hårdt for butikkerne, men alle er ved at komme sig over det voldsomme tilbageslag. Alle har jo kunnet se, at deres omsætning i starten blev næsten halveret. Så det varer noget tid, inden vi bare er oppe på niveau igen, siger Susanne Holm.

Nu skal der holdes fast

Butikkerne i Give har kunnet holde åbent i hele perioden. Men ikke mindst i starten blev det uden ret meget personale på.

- De fleste indehavere stod selv bag diskene, mens personalet var sendt hjem. Mange reducerede åbningstiden for at få det til at hænge sammen med de ressourcer, der kunne sættes ind, siger Susanne Sandholm.

I løbet af april begyndte billedet dog at vende og efter påsken har det været godt. De loyale kunder begyndte at vise sig i butikkerne igen. Og de kunder, der via deres arbejdspladsers placering er vant til at handle i de større byer, støttede også op om de lokale butikker.

Mange fordi de selv var blevet sendt hjem fra deres arbejdsplads og andre, fordi storcentrene har været lukkede siden midten af marts. Så der er igen grobund for tro på fremtiden.

- Vores opgave er derfor i første omgang at holde fast i og udbygge den optimisme. Det gør vi blandt andet ved at gøre lidt ekstra ud af vores loyale kunder. De støtter os og det vil vi gerne takke dem for, siger Susanne Sandholm.

Rent kontant har byens handlende sat 50.000 kroner på højkant til fordeling mellem kunderne. Der udloddes masser af gavekort på 250 kroner. Og hovedpræmien er på 5000 kroner.

Alt man skal gøre for at deltage er at udfylde et kort, som man får udleveret sammen med de varer, man køber. Konkurrencen sluttede 9. maj. Vinderne udtrækkes mandag 11. maj.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Vejle Madfest kom godt fra start: Men der var nærmest for mange smagsprøver

Vejle

Glæd dig: Nu kan du alligevel se EM på storskærm i en af Vejles parker

Annonce