Annonce
Hedensted

Splinterny tunnel har været klar i halvandet år, nu bliver den endelig åbnet

Jernbanetunnel i Løsning har været blændet af siden juni 2020, da den blev etableret. Nu er stien på den anden siden af banen klar. Arkivfoto: Mads Dalegaard
I halvandet år har en helt ny tunnel under jernbanen i Løsning stået blændet af. Men nu bliver den snart åbnet. Stien på den anden side er nemlig ved at være klar. Projektet indeholder også p-pladser til det kommende Byens Hus.

Løsning: I halvandet år har Løsning-borgerne kunnet se et lidt mærkeligt syn på Jernbanegade.

En helt ny stitunnel under jernbanen, som har været blændet af.

Det skyldes, at DSB for halvandet år siden gav kommunen mulighed for at lave tunnellen før tid, men først nu har det været muligt at lave stien, der skal forbinde Jernbanegade og Skolegade, færdig.

Annonce

Teknisk udvalg har netop givet en ekstrabevilling, så der også kan komme bump og hastighedsbegrænsninger på Jernbanegade, så inden længe vil cykel- og gangstien kunne blive åbnet, fortæller Steen Christensen (S), der sidder i teknisk udvalg og som bosiddende i Løsning har fulgt sagen.

Flere p-pladser

Hele projektet kommer foruden stiforbindelsen og fartforanstaltningerne også til at rumme en række parkeringspladser langs Jernbanegade.

-  I forbindelse med etableringen af Byens Hus (nyt idræts- og aktivitetscenter i byen red.) har vi brug for flere parkeringspladser, og vi kunne købe arealet af Banedanmark. Det er så meningen, at der skal laves en gennemgang om til Byens Hus fra Jernbanegade, siger Steen Christensen.

Tunnelen blev lavet i juni 2020, da BaneDanmark skulle lave ændringer på sporet i forbindelse med elektrificering af jernbanen. Arkivfoto: Morten Pape

Projektet kommer til at koste 7,3 mio. kr., idet kommunen har måtte bruge 1,2 mio. kr. mere end beregnet på at ekspropriere jord til den nye sti. Det hele skal stå klar til april.

Annonce

Større plan på vej

Stitunnellen er blot en del af den udviklingsplan, der er for Løsning.  I første omgang er der blandt andet blevet udstykket byggegrunde på Skolegade, og på sigt skal der udstykkes flere grunde, lige som der er planer om at flytte stadion fra Tranebovej til Skolegade.

- Flytningen af stadion ligger i vores planer, men der er ikke noget konkret endnu. Det er meningen, at der skal udstykkes mere langs Skolegade, men det afhænger af lodsejerne, hvornår det sker, siger Steen Christensen.

Arbejdet med at udvikle byen gik i gang for en del år siden under navnet Løsning Lykkes. Projektet har blandt andet betydet, at der nu også er boliger på vej bag ved benzintanken på Frederiksbergvej, lige som der er blevet etableret en ny legeplads ved plejehjemmet, og stationshaven er blevet sat i stand.

Annonce
Navne For abonnenter

Lægerne sagde, hun var for ung til at dø, men de kæmpede forgæves: Anja døde med sønnen Christian ved sin side

Danmark

Søndagens coronatal: 42.018 coronasmittede - det næsthøjeste under epidemien

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

8.klasse møder Gert: 'Jeg kender flere, der er døde her, både af stoffer og alkohol, og det er noget, man ikke lige glemmer'

Hedensted For abonnenter

Flere investorer klar: Men sportel-visionen træder fortsat vande uden tidsplan

Vejle

Når turen kommer til Vejle: Sådan vil man løse parkeringsudfordringerne

Erhverv

Niels dropper sit 25-års jubilæum og lukker firmaet på grund af kronisk sygdom: Nu vil han cykle til Prag

Løvkvist: Det er nu Messerschmidt skal fortsætte med at gå, ellers tager helvedet ham

Kultur For abonnenter

Rockklubben har talt: To kvinder rendte med guldet i musikåret 2021

Chefen kalder sine medarbejdere for nørder i alt fra sten og stål til træ og polster - møbelfabrikken Mølballe har vokseværk

Alarm 112 For abonnenter

Vejle i 70'erne: Kvinde mistede livet, da hun ramte skolebus med 45 elever

Hver anden dansker gør intet for at spare på strømmen

Vejle

Opfordring til at droppe demonstrationer blev benzin på bålet: 'Nu vil vi tale endnu mere med pressen og sætte endnu flere skilte op'

VEJLE For abonnenter

Marc Oliver mistede sin fireårige datter, da hans kæreste rejste til udlandet og sendte ham en skæbnesvanger besked: Nu har han udgivet et album, hvor han synger om savnet af sin lille pige

KLUMME

Provsten kæmper stadig med mors gode råd: 'Hold dig nu til sandheden, Børge!"

Annonce