Annonce
Billund

Sports- og kulturnavne blev hædret via livesending på Facebook

Værterne var de samme som sidste år, men modtagerne var skiftet ud - og ligeledes var omgivelserne, der i år var rådhusets foyer live på Facebook for at undgå smittespredning af covid-19. Arkivfoto: Andreas Bjerre
Onsdag aften fik nogle af kommunens mest vedholdende ildsjæle og talenter overrakt priser virtuelt af borgmester Ib Kristensen og udvalgsformand Stephanie Storbank.
Annonce

Billund Kommune: Værterne var de samme som sidste år, men derudover var formen på årets sports- og kulturgalla en hel del anderledes end planlagt og forventet.

Billund Kommune afholdt gallashowet for første gang i 2019 for at fejre de lokale borgeres store præstationer inden for sports- og kulturlivet. Her blev der uddelt seks priser til ildsjæle og talenter, der havde gjort sig særligt bemærket indenfor deres felt.

I år skulle arrangementet have været afholdt i marts, men på grund af covid-19 blev det flyttet til den 30. september. Billetsalget var gået i gang til de 500 publikummer i Magion, men for ti dage siden måtte kommunen erkende, at arrangementet ikke kunne gennemføres.

Så onsdag aften gik værterne, der også stod for prisuddelingen sidste år, borgmester Ib Kristensen og udvalgsformand for unge- og kulturudvalget Stephanie Storbank, på Facebook fra rådhusets foyer for at fejre sporten, kulturen, frivilligheden og alle de nominerede.

Aftenen bød på i alt syv priser, da man efter sidste års fest har justeret lidt på titlerne af priserne.

- Kultur- og idrætsliv kan jo ikke være i konkurrence med hinanden, så det skulle bygges lidt mere hensigtsmæssigt op, sagde Kristina Nøhr Højgaard, udviklingskonsulent i kultur og fritid.

Mens årets priser blev uddelt, sad de nominerede således derhjemme og fulgte med. Her kunne de også på skærmen læse, hvorfor netop den enkelte var blevet udnævnt til prisen.

- Vinderne er blevet udnævnt på baggrund af de indstillinger, som kultur- og fritidsrådet har modtaget, sagde Kristina Nøhr Højgaard.

Annonce

Elna får fællesskabet til at fungere

Årets ærespris gik således til Elna Sørensen, formand for og frivillig ved Karensminde. Begrundelsen i indstillingen lød på, at Karensminde kun eksisterer, hvis mange ihærdige mennesker arbejder sammen mod et fælles mål. Elna Sørensen bliver beskrevet som en krumptap på Karensminde, som kan drive folk til projektet og få folk til at trives i fællesskabet på Karensminde.


Med hendes underspillede vestjyske facon får hun den store flok af frivillige til igen og igen at give besøgende fine oplevelser på den gamle gård ved Morsbølvej.

Fra indstillingen til æresprisen til Elna Sørensen


Årets idrætspris gik til Rasmus og Nicolai Højgaard fra Gyttegård Golfklub, mens titlen Årets hold går til et singer/songwriterhold fra Billund Kulturskole, der tæller Sidsel Ibsgaard Astrup, Laura Flø Pallesen, Emma Engslund Kjeldgaard, Lasse Damgård Andersen og underviser Mikkel Schack.

Årets idrætstalent blev Pil Søgaard fra GGIF og Hjerting IF, mens Årets kulturpris blev overrakt til Anne Lise Holm, formand for Grindsted Amatørscene.

Årets kulturtalent gik til kun 14-årige Maj Weibrecht Holm fra talentholdet "Seriøst vild med at tegne", mens årets leder/ træner blev Mathias Jeppesen fra GGIF U14 og Freestyle GGIF.

Aftenen bød også på uddeling af en hel del hædersbevisninger. Både dem og priserne bliver i løbet af de kommende dage udleveret til prismodtagerne på rådhuset ifølge aftale.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: USA's topekspert tror på effektiv vaccine mod corona i december

Annonce