Annonce
Indland

Sportschefen efter Gunnar Nu Hansen

Finn Heiner, tidligere sportschef ved Danmarks Radio. Tirsdag den 14. september fylder han 85. Foto: Nils Meilvang/Ritzau Scanpix

Journalist Finn Heiner var i en årrække sportschef i DR og med til at forny afdelingen. Siden etablerede han kommunikationsbureau. 14. september fylder han 85.

Finn Heiner var gennem næsten 13 år leder af Danmarks Radios sportsredaktion.

Han overtog posten i 1977 efter legenden "Gunnar Nu" med det borgerlige efternavn Hansen og dennes kortvarige efterfølger, Niels-Christian Niels-Christiansen.

Han trak sig fra posten i 1990 og etablerede siden sit eget kommunikationsbureau. Tirsdag den 14. september fylder han 85 år.

Annonce

Inden årene i DR var gået en klassisk journalistuddannelse, da Finn Heiner i 1955 begyndte i mesterlære på Jyllands-Posten. Thi "der var ingen journalisthøjskoler dengang", som han selv har sagt det.

Sin ilddåb som reporter fik han, da han i 1960 blev udsendt for det daværende Dagens Nyheder til en jordskælvskatastrofe i den marokkanske by Agadir, hvor flere end 10.000 mennesker blev dræbt. Rapporteringen hjem til Danmark foregik fra den nærmeste telefon små 30 kilometer borte.

Siden fulgte en lang årrække i Danmarks Radio. Finn Heiner var blandt andet tv-studievært under OL i München i 1972 og i Montreal i 1976. Året efter overtog han så chefstolen i DR-sporten fra sine kendte forgængere.

Finn Heiner var som leder med til at forny og udvikle sportsdækningen i DR, men i 1990 trak han sig fra posten, ifølge B.T. efter en periode med ulmende uro blandt medarbejderne.

Finn Heiner, tidligere sportschef ved Danmarks Radio. Tirsdag den 14. september fylder han 85. Foto: Jørgen Jessen/Ritzau Scanpix

I tiden efter DR blev Finn Heiner partner i kommunikationsfirmaet Medicom og senere pressechef i Kræftens Bekæmpelse, inden han i 1994 røg ud under en stor sparerunde.

I 1999 blev han sportsredaktør i Ritzaus Medieservice. Det blev imidlertid for en kort tid, da han samme år oprettede egen virksomhed, Heiner Kommunikation, som han afhændede, da han gik på pension.

/ritzau/

Annonce
Vejle Boldklub For abonnenter

Karakterbogen: Stor VB-fremgang, men den rakte ikke i Brøndby - kun én faldt igennem, og det skyldtes et rødt kort

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Søndagens coronatal: 591 nye tilfælde af coronavirus det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Her er regningen: Vejles største boligforening måtte betale over en halv million kroner til lokal elektriker

Billund For abonnenter

Patrick er én af dem, der ikke passer ind i en kasse: Han flyder mellem det feminine og maskuline - og stiller nu op til kommunalvalget for Venstre

Vejle

De får revet tøjet i stykker, holdt hovedet under vand og bliver puttet i en ligpose: - Mange har opdaget, at det er skræmmende i halloweenhovedstaden Vejle

Vejle For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Vejle Kommune: Hus på Strandvejen solgt for 4,2 mio.

Vejle

Se video: Ung landmand giver unge sygeplejersker anatomi-undervisning: 'Man lærer meget ved at holde et hjerte i hånden'

Erhverv For abonnenter

Grillkyllinger og citronmåner er altid et hit: Se hele listen med Vejle-virksomheder, der er blandt de 1000 største i Danmark

Sport

Målfesten fortsatte: Danskerne flyver hjem fra Moldova med fire mål i bagagen

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Hedensted

Hedensted oplever kæmpe babyboom: Nu skal børnene passes i busser

Rejser For abonnenter

Rejsekunde ville ikke betale et restbeløb for 'corona-dødsdømt' krydstogt: Det endte med at blive en dyr beslutning

Vejle Boldklub For abonnenter

Trods nyt nederlag: Derfor ligner VB nu igen et rigtigt fodboldhold

Vejle For abonnenter

Arnløv kan stå som sejrherre, men ende som taber, hvis Sikær og borgmesteren rotter sig sammen

Danmark For abonnenter

Kommunalvalg på vej: De nære ting, der fylder vores hverdag, bestemmer, hvor vi sætter krydset

Annonce