Annonce
Billund

Sportsfiskere udlagde kampesten i Billund Bæk

Sportsfiskerne lagde i weekenden sten ud i Billund Bæk. Privatfoto

Lokale sportsfiskere har de sidste par weekender trukket i arbejdstøjet for at hjælpe fiskebestanden i Grindsted Å og Billund Bæk.

Grindsted: De sidste par weekender har sportsfiskere fra Grindsted Sportsfiskerforening stillet fiskestængerne i skabet og i stedet hjulpet ørrederne i Grindsted Å og Billund Bæk.

Lørdag den 10. november hjalp Grindsted Sportsfiskerforening 15 ørreder forbi en spærring af Grindsted Å ved Utoft Dambrug øst for Grindsted. Sportsfiskerne sejlede i en båd ned af åen og fangede fiskene ved hjælp af elektrofiskeri. Ved elektrofiskeri sætter man kortvarigt strøm til vandet i åen, for at bedøve fiskene i vandløbet og dermed optage og flytte dem til deres foretrukne gydepladser længere oppe i vandløbet i blandt andet Billund Bæk.

Lørdag den 17. november trak sportsfiskerne endnu engang i arbejdstøjet, men denne gang var det med mål for at udlægge kampesten på størrelse med fodbolde i Billund Bæk ved Skulpturstien i centrum af Billund. Især ørreder har brug for steder at gemme sig i vandløb, og stenene vil blandt andet fungere som skjulesteder for ørrederne.

Annonce
Sportsfiskerne lagde i weekenden sten ud i Billund Bæk. Privatfoto

I arbejdstøjet igen

Den 8. december skal sportsfiskerne endnu engang ud med elektroderne, men denne gang er det formålet at opfiske havørreder med henblik på at skaffe rogn og sæd fra havørreder, således man kan opdrætte fisk, som så sættes ud til foråret i Grindsted Å og de små bække i området.

Grindsted Sportsfiskerforening tilbyder, at eventuelle interesserede kan deltage i elektrofiskeriet den 8. december, så man ved selvsyn kan se, hvad der gemmer sig under overfladen. Flere informationerne om, hvornår og hvor elektrofiskeriet i Grindsted Å begynder, kan findes på foreningens facebookside.

Sportsfiskerne håber, at deres arbejdsindsatser bærer frugt, og at der kommer flere ørreder i Varde Å-systemet, således at man får en bæredygtig ørredbestand, der kan komme de kommende generationer af sportsfiskere og naturinteresserede til gode, lyder det i en pressemeddelelse fra foreningen.

Sportsfiskerne lagde i weekenden sten ud i Billund Bæk. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce