Annonce
Vejle

Sportsgalla gennemføres alligevel på torsdag - men på helt ny måde

Sidste år var alle lokale sportsmestre på scenen i Vejle Musikteater for at blive hyldet og få overrakt en plakette. Hyldest vil årets mestre også få i år, men det bliver på den virtuelle måde via oplæsning af navne i studiet. Arkivfoto: Yilmaz Polat
Vejle Kommune havde egentlig aflyst torsdagens Sportsgalla. Nu gennemføres den alligevel som livestreaming på Facebook, hvor alle vindere ringes op live.

Vejle: Coronakrisens udvikling betød, at Vejle Kommune blev tvunget til at aflyse Sportsgalla 2020, der skulle afvikles i et udsolgt Vejle Musikteater torsdag 2. april.

Det meldte kommunen ud 12. marts, da statsminister Mette Frederiksen (S) havde forbudt alle større forsamlinger.

Men nu gennemfører kommunen og de øvrige parter bag arrangementet alligevel den årlige sportsgalla torsdag. Men i stedet for at mødes i musikteatret kan alle se med klokken 19, når begivenheden bliver livestreamet på Vejle Kommunes Facebook-side. Prisvinderne til sportsgalla plejer at blive hyldet på Vejle Musikteaters store scene, hvor de kan kigge ud over en fyldt sal, og hvor bigbandet sørger for en ordentlig fanfare.

I denne for byen og landet helt usædvanlige situation følger der hverken håndtryk eller knus med priserne. I stedet bliver prisvinderne afsløret og ringet op direkte på Facetime og Skype. - Det er klart, at det bliver noget andet, end vi er vant til. Men det vil stadig blive en aften, hvor vi sætter spot på og hylder Vejle Kommunes fantastiske sportstalenter og de frivillige og trænere, der gør en kæmpe forskel ude i foreningerne, siger borgmester Jens Ejner Christensen (V) i en pressemeddelelse.

Annonce
En livestreaming af prisuddelingen er den bedste løsning i denne situation. Vi glæder os enormt meget til at uddele Vejle Idrætsråds priser, der går til de ildsjæle, der gør en forskel i den daglige gang ude i klubberne.

Anne Juul, bestyrelsesmedlem i Vejle Idrætsråd

Ikke muligt med fysisk kontakt

Siden aflysningen af årets sportsgalla for godt to uger siden har parterne arbejdet på højtryk for at finde en alternativ måde at hylde prisvinderne på. - Det er enormt vigtigt, at vi tager situationen omkring coronavirus alvorligt og passer på hinanden. Vi ved ikke, hvor længe vi er begrænset fra at mødes i større forsamlinger, og en fysisk fejring af prisvinderne ville have lange udsigter. Derfor har vi valgt at holde vi fast i den 2. april, og jeg synes, at vi har fundet et rigtig godt format til at fejre årets vindere, siger Jens Ejner Christensen.

På aftenen skal der uddeles i alt ni priser, og undervejs i showet vil seerne kunne se videoer af de mange nominerede i de forskellige kategorier. Derefter ringes vinderen op fra studiet.

Kan stille spørgsmål live

Under aftenens livestreaming vil seerne samtidig have mulighed for at kommentere og stille spørgsmål direkte til årets prisvindere. Og den mulighed håber formanden for kultur- og idrætsudvalget, Dan Arnløv Jørgensen (K), at borgerne vil benytte sig af. - Livestreaming kan noget helt særligt, når det kommer til at skabe interaktion mellem dem, der står foran kameraet og dem, der ser med hjemme i stuerne. Derfor håber jeg, at de, der ser med, vil gribe den her mulighed for at blive en del af årets sportsgalla, siger Dan Arnløv Jørgensen. Sportsgalla bliver livestreamet i Vejle Kommunes Facebook-begivenhed ”Sportsgalla 2020 - Livestreaming fra Facebook”.

Sådan vil det foregå i praksis

  • Intet bliver som det plejer, når Vejle Kommune og dens samarbejdspartnere blænder op for årets sportsgalla på torsdag klokken 19 på Facebook.
  • Vejle Musikteaters store scene er byttet ud med Christian Daugaards studie i Give, hvor formanden for kultur- og idrætsudvalget, Dan Arnløv Jørgensen (K), er konferencier og oplæser.
  • Borgmester Jens Ejner Christensen (V) byder velkommen live via Skype, men følger retningslinjerne og er ikke i samme rum som udvalgsformanden.
  • De nominerede vil blive præsenteret på video undervejs i livestreamingen, og så ringer Dan Arnløv op til vinderne direkte på Facetime eller Skype, så man kan se vindernes reaktion.
  • Alle 25 nominerede er adviseret på forhånd, så de sidder klar ved telefonen eller computeren i håb om at modtage et af de ni opkald.
  • De lokale idrætsudøvere, der i det forgange år har vundet et mesterskab, plejer at komme op på scenen for at blive hyldet og få overrakt en plakette. I år drejer det sig om 140 atleter, og de bliver i stedet fejret ved, at udvalgsformanden læser deres navne op og så ruller alles navne og foreninger henover skærmen, mens der sendes live.
  • Hele begivenheden forventes at vare omkring en time.
  • Hvordan atleterne efterfølgende modtager deres plakette, er endnu ikke afklaret. Coronakrisen betyder, at producenten ikke har nået at få dem færdigproduceret endnu.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Ny vej er afgørende for Kvickly

Annonce