Annonce
Vejle

Sportsklubber presset af corona - håber på hjælp fra kommunen

Triangle Razorbacks fik tre turneringskampe aflyst i foråret på grund af coronakrisen, og klubben mangler blandt andet tilskuerindtægter og indtægter fra et aflyst ungdomsstævne. Derfor er en lokal hjælpepulje noget, klubben vil søge støtte i. Arkivfoto: Mads Hansen
Flere idrætsforeninger mangler store indtægter fra aflyste stævner og kampe. De håber på økonomisk håndsrækning fra Vejle Byråd.
Annonce

Vejle: Corona-epidemien presser økonomien i flere af Vejles idrætsforeninger.

Foreningerne er kommet i gang med deres aktiviteter efter nedlukningen af landet, men de økonomiske tømmermænd har meldt sig oven på coronakrisens mange restriktioner og aflysninger.

Vejle Håndbold Klub er blevet tvunget til at aflyse sit årlige Påske Cup-stævne med 1100 deltagere, Vejle Cup med 750 seniorspillere og den årlige håndboldskole. Tre aktiviteter, der  normalt sikrer klubben en indtægt på mellem 400.000 og 430.000 kroner.

De amerikanske fodboldspillere i Triangle Razorbacks spejder forgæves efter en indtægt på cirka 115.000 kroner. Penge, der mangler fra tilskuerindtægten fra tre aflyste hjemmekampe samt det årlige ungdomsstævne med op mod 400 børn.

- Det er penge, vi blandt andet skulle have brugt til at købe nye bolde og nye dankortterminaler til stadion, og så må vi udskyde at få malet vores klublokale, fortæller klubbens formand, Kaj Sørensen.

Annonce

Har fået støtte af forbund

De to store idrætsorganisationer DIF og DGI har indført hjælpepuljer til idrætten, og den er også kommet de lokale klubber til gode.


Vi hilser en kommunal hjælpepulje velkommen. Vi er gået glip af en del indtægter, og vores sponsorer holder også på pengene, for de har også problemer.

Kaj Sørensen, formand, Triangle Razorbacks


Hos Razorbacks har man brugt støtten til at sætte kontingentet ned for at trække flere børn til sporten efter coronapausen, mens håndboldklubben har fået 54.000 kroner i coronahjælp. Det dækker langt fra indtægtstabet, og klubben havde søgt om 175.000 kroner i støtte.

- Det er en hjælp, men hjælpen står slet ikke i forhold til den manglende indtjening, som mange klubber står over for. Langt de fleste efterårsstævner bliver også aflyst, og derfor vil klubberne mangle en rigtig stor indtægtskilde. Det er en stor del af fundamentet i deres økonomi, som er revet væk, siger formanden i Vejle Håndbold Klub, Lotte Damkjær.

Annonce

Bør uddele støttepenge

Hun opfordrer derfor Vejle Byråd til at holde fast i den ambition, politikerne i kultur- og idrætsudvalget tidligere har talt om. Nemlig at etablere en lokal og kommunalt finansieret hjælpepulje til det frivillige foreningsliv.

Hvor stor den bliver, afgøres under de kommunale budgetforhandlinger, som forventes at være afsluttet torsdag i denne uge.

Lotte Damkjær kan ikke sætte et samlet beløb på, hvor stor en hjælpepakke bør være til foreningslivet. Men i Vejle Håndbold Klub afviser hun, at det blot er "flødeskummet", som klubben må undvære på grund af de manglende indtægter.

Annonce

Det er bundalvorligt

- Der er ikke noget flødeskum i det her. De indtægter, vi må undvære i år, skulle dække næste års trænerlønninger. Kan vi ikke aflønne trænerne, har vi ikke noget divisionshold, og så er vi banket fem-seks år tilbage i klubbens udvikling. Det er bundalvorligt for os, og alle oplandsklubber har det lige så hårdt som os, siger håndboldformanden.

Klubben har netop præsenteret et regnskab med et underskud på 40.000 kroner mod et overskud sidste år på 72.000 kroner. Hvis der kommer nye restriktioner i den nye sæson, risikerer de lokale idrætsforeninger at se ind i nye underskud.

Annonce

Vil være til stor gavn

Vejle Razorbacks håber også på politisk velvilje i byrådet, og det samme gør Vejle Svømmeklub.

Klubben har måttet aflyse de Vestdanske Mesterskaber og mister en indtægt på 50.000 kroner, mens det har kostet klubben 130.000 kroner på bundlinjen, at hele sommersæsonen i svømmeskolen blev aflyst på grund af corona.

Samtidig plejer klubben at tjene en større sum på at sende frivillige til Jelling Musikfestival, der også blev offer for coronaen, fortæller klubdirektør Johan Seistrup.

- Vi har formået at holde vores medlemstal, fordi vi hen over sommeren har holdt et højt aktivitetsniveau udendørs takket være støtte fra kommunen. Men det vil gavne os meget, hvis vi kan få del i en støttepulje. Det vil have kæmpe indflydelse på de ting, vi kan sætte i gang og holde driften ved lige, siger Johan Seistrup.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Så konservativ, at det gør noget: Populær minister er ikke kandidat til CDU-formandspost, men fremtidens mand i tysk politik

Danmark

Mails afslører: Planer om at samle behandling af børn med kræft i hovedstaden har været undervejs i tre år

Coronavirus

Ny melding fra Pfizer: Vil levere vaccinedoser som lovet fra 25. januar

Vejle

Se de nyeste corona-tal: Her er flest vejlensere smittede lige nu

Vejle For abonnenter

Billund Lufthavn vil have direkte togforbindelse til Aarhus

Annonce