Annonce
Give

Spotlight sætter fokus på venskab i mange varianter

Asger Rasmussen har som konferencier et godt tag i børnene. Foto Michael Svenningsen

11. udgave af den kommunale børnefestivaluge starter ved Huset på mandag. Her er der venskaber på programmet - og måske fjendskaber.

Annonce

Give: "Venner på vejen" er det gennemgående tema i dette års udgave af Spotlight.

Spotlightfestivalen gennemføres i uge 38, og den gennemføres både i de fire centerbyer og i Vejle. Siden sidste år har den været bredt ud over fem dage, således at hver by har sin egen børnefest.

Give er først i rækken, og derfor er biblioteket, ja hele Huset og området omkring det, fyldt med børn og unge mandag 18. september. Festivalen skydes i gang klokken 9 og varer fem timer.

Temaet har spotlightfestivalens faste stab besluttet i et samarbejde med Børne- og Ungeforvaltningen. Dels fordi det er et emne, alle kan forholde sig til, og dels fordi der er mange fortolkningsmuligheder, der kan udfordre børnenes kreative sider.

- Mange børn og unge har allerede sprudlet af fantasi i samspil med Spotlights huskunstnere. De har besøgt skolerne og udfordret alles kreativitet med musik, drama, ord eller billeder, siger bibliotekar Kate Langgaard Bech.

Blandt vennerne er også de studerende fra UCL-Jelling, som deltager med mange spændende aktiviteter på festivalpladsen, så børn og unge får mulighed for at have det sjovt og udfolde deres kreativitet.

Kate Langgaard Bewch
Studerende fra UCL i Jelling er med til at sætte børnenes kreative evner fri. Foto Michael Svenningsen
Annonce

Fortiden er også med

Det har resulteret i en række indslag, der på mandag kan ses ved Huset. Her bygges der en scene op foran Huset og pladsen rundt om indrettes som festivalplads.

- På scenen kan man igen i år finde Asger Rasmussen som konferencier. Han vil også opføre sit populære "Hatteteater", siger Kate Langgaard Bech.

Økolariet kommer rundt til alle byerne. Ansatte herfra hjælper de børn, der gerne vil fremstille små animationsfilm om venner på vejen.

Give-Egnens Museum er repræsenteret med et stykke hærvej. Det var tidligere den eneste vej mellem nord og syd i Jylland og sydpå til Europa. På Hærvejen kunne man blandt andet møde studedrivere, soldater, pilgrimme, krofolk, røvere og almindelige bønder på vej til marked.

Med hjælp af fantasien vil børn i små grupper kunne gå turen til markedet i Tinnet og undervejs stifte bekendtskab med venner og fjender.

Festivalen åbnes i år af byrådsmedlem Christa Laursen, der interviewes af Elsebet Lindegaard. Sidstnævnte leder også deltagerne gennem Spotlightsangen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce