Annonce
Hedensted

Springcenter og samlingspunkt et stort stridt tættere målstregen

Nøgleordet i Byens Hus er åbenhed, hvorfor pladsen skal kunne bruges af alle, uanset om interessen hedder at strikke eller at spille håndbold. Illustration: Krads Arkitekter
Tirsdag aften blev der fundet medlemmer til bestyrelsen i den nye, selvejende institution Byens Hus, hvorfor det nu bliver muligt at søge fonde for at få finansieret det minimum 20 mio. kr. dyre byggeri i hjertet af Løsning.
Annonce

Løsning: Når borgerne i Løsning skal skrive deres ønskeseddel til byens udvikling, ligger et multihus gerne langt oppe i toppen.

I lidt over tre år har en arbejdsgruppe arbejdet for at realisere netop den drøm, og tirsdag aften kom de et stort skridt tættere på målet.

Under et borgermøde i Løsning blev der nedsat en bestyrelse for den nye, selvejende institution, Byens Hus, hvorfor det nu kan lade sig gøre at søge fonde til at finansiere det minimum 20 mio. kr. dyre byggeri.

Forinden havde arbejdsgruppen præsenteret projektet i den form, det tager sig ud netop nu. Udgangspunktet er en udbygning af den eksisterende boldhal ved Løsning Skole samt tilkoblingen af en ny hal. Det skal skabe plads til, at alle fra gymnastikforeningen til badmintonklubben, og sågar ungdomsklubben, kan flytte ind på et endnu ukendt tidspunkt.

Den overordnede vision er, at alle byens borgere på tværs af alder og baggrund kan mødes, hvad enten det er i et organiseret foreningstilbud eller en mindre dagsaktivitet.

- Vi vil åbne op med store glaspartier ind til Byens Hus, så man udefra kan se alt, hvad der foregår. Der har altid været masser af aktivitet i Løsning, men det er skjult bag lukkede mure, og det vil vi nu lukke mere ud, så det også kan vække en interesse hos folk, der går forbi ude på gaden, sagde Ruben Skydstofte Nikolajsen fra arbejdsgruppen.

For at skabe det åbne indkig til Byens Hus kræves det, at tre-fire ejendomme ud mod Vestergade bliver opkøbt og revet ned. Pladsen skal foruden parkeringspladser blandt andet omdannes til et uformelt mødested, men der er endnu ikke lavet aftaler med grundejerne.

Indtil videre har projektet modtaget 500.000 kr. fra Hedensted Kommune til projekteringen af projektet.

Bestyrelsen

Marianne Christensen.

Ruben Skydstofte Nikolajsen.

Jan Rasmussen.

Freddy Maagaard.

Brian Büttcher.

Per Christensen.

Helle Blaabjeg Meisner.

Thorkild Møller (suppleant).

Jørgen Hansen (suppleant).

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle For abonnenter

Journalist går med vilje imod alle sædvanlige regler: Kaare jagter sandheden med anonyme kilder

Vejle

Sovende bilist anholdt

Vejle

Vejlensere: Prisen på elbiler skal ned

Annonce