Annonce
Vejle

Sprit, skift ofte og pas på tvivlsomme kopier: Apotekeren giver gode råd om mundbind

Thomas Croft Buck overtog apoteket på Nørretorv for fire år siden. Arkivfoto: Mette Mørk
Annonce

Vejle: Sundhedsstyrelsen anbefaler nu, at vi tager mundbind på, når der er trængsel i den kollektive trafik. Flere eksperter spår desuden, at den beskyttende maske bliver hverdag, hvis coronabølge nummer to rammer Danmark.

Men hvad skal man tænke over, når man bruger mundbind?

Avisen har spurgt apoteker Thomas Croft Buck fra St. Thomas Apotek på Nørretorv i Vejle, der dagligt svarer på spørgsmål fra kunderne. Han kommer her med en række gode råd.

Afsprit dine hænder

"Inden du tager mundbindet på og af igen, skal dine hænder være helt rene. Så sørg for at vaske eller afspritte dine hænder godt og grundigt".

Rør ikke ved masken

"Du skal ikke røre ved selve masken. For er du rigtig uheldig, risikerer du at placere virus på den. Brug derfor stropperne til at tage mundbindet på".

Hold afstand

"Mundbindet kan give en falsk tryghed. Det beskytter andre, men ikke dig selv. Derfor er de vigtigste råd for at undgå smitte fortsat at holde afstand og spritte hænder".

Skift ofte

"Et mundbind er effektivt i seks-otte timer og skal derefter skiftes og smides ud. Det bliver fugtigt, når man bærer det, og da coronavirussen er vandbåren, risikerer det at øge risikoen for smitte. Samtidig skal det selvfølgelig skiftes, hvis det af andre grunde bliver vådt eller beskidt".

Husk næsen

"Jeg har set, at en del dækker munden, men glemmer næsen. Begge dele skal gemmes bag mundbindet. Ellers virker det naturligvis ikke, som det skal. Mundbindet skal også sidde helt tæt".

Masker af stof

"Flere steder kan man købe mundbind af stof. De er flotte, og nyeste undersøgelser viser faktisk også, at de ikke nødvendigvis er helt dårlige, såfremt de er af to lag og det yderste er vandafvisende. Alligevel vil jeg ligesom myndighederne anbefale dem, vi blandt andet sælger på apoteket".

Pas på kopier

"Den senere tid har jeg set mange tvivlsomme produkter. Også i forhold til sprit. Så jeg ville sikre mig ce-mærkede (opfylder gældende EU-lovgivning, red.) mundbind. Så ved man, at det er ordentlig kvalitet".

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Arbejde længe, men i eget tempo

Erhverv For abonnenter

Egtved Brugs, Café Kværn, Ravning Dambrug, Gadbjerg Kloakservice - og mange andre: Her er ugens regnskaber i Vejle Kommune

Vejle

Fra himmel til helvede i Nørreskoven: Pølse-grillen stod kold og forladt

Jelling

87 skolebørn blev sendt hjem og en klinik måtte lukke: To falske corona-svar fik store konsekvenser

Annonce