Annonce
112

Sprittusch kan være årsag til brand på Luthersvej: Men selvantændende sprittuscher slår ikke ud i statistikken

Det viser sig, det måske er en sprittusch, der er årsagen til branden på Luthersvej fredag aften. Det oplyser politiet. Foto: Nana Hanghøj
Politiet oplyser, at en sprittusch er under mistanke for at være årsag til brand i en lejlighed på Luthersvej fredag aften.
Annonce

Fredericia: Fredag aften blev Trekantbrand tilkaldt til en mindre brand i en lejlighed på Luthersvej, hvor politiet efterfølgende oplyste, at man mistænker en sprittusch for være årsag til branden.

- Man mistænker, det er solens stråler, som har opvarmet en sprittusch, som lå inde på et børneværelse. Den har så lavet en lille eksplosion og antændt spritten i tuschen, oplyser politikommissær ved Sydøstjyllands Politi Arno Rindahl.

Branden opstod, mens ingen af lejlighedens beboere var hjemme. Det var folk, der sad udenfor, der opdagede røgudviklingen og alarmerede både brandvæsnet og familien, der kom til.

Men man behøver ikke være specielt nervøs for, sprittuscher springer i brand, hvis man efterlader en i sit hjem, og solen står ind ad ruderne.

- Solstrålebrande er næsten ikke repræsenteret i vores statistikker, oplyser forebyggelsesekspert hos Beredskabsstyrelsen Mads Dalgaard og fortsætter:

- Jeg skal ikke sige, det ikke kan lade sig gøre. Under de rette omstændigheder kan næsten alt jo lade sig gøre, men vi ser det ikke i statistikkerne, fortæller han.

Gode råd

Brug dertil indrettede pladser, hvis du skal tænde bål eller grille

Hold afstand til bevoksning

Efterlad aldrig et bål eller en grill, der ikke er slukket helt

Tænd aldrig bål eller grill, hvis det blæser meget eller er meget tørt

Hav altid vand i nærheden, når du tænder bål eller griller

Smid ikke cigaretskodder eller lignende i naturen

Ring 112 hvis uheldet alligevel er ude

Annonce

Madlavning er kilde til mange brande

Til gengæld er der andre faktorer, man hellere skal være opmærksom på i indsatsen for at forebygge brande i hjemmet. Vigtigst er det at have installeret en funktionel røgalarm, oplyser Beredskabsstyrelsen. Hermed bliver man alarmeret, hvis en brand opstår.

En af de største syndere er uforsigtighed i køkkenet - især under madlavningen.

- Det kan være, man glemmer noget på en tændt kogeplade, får tændt for den forkerte kogeplade eller helt glemmer, man er i gang med madlavning og går fra det. Køkkenet ligger forholdsvist højt i statistikkerne, forklarer Mads Dalgaard.

Andre syndere kan være uopmærksomhed ved rydning eller brug af åben ild.

Nu er sommeren officielt begyndt, og mange benytter de varme temperaturer til at grille i haven eller fjerne havens genvordigheder med en ukrudtsbrænder.

- Det er tørt derude, så man skal være varsom, ligesom vi også har en række anbefalinger til at grille eller have bålfad, supplerer Mads Dalgaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Hedensted

Ny meningsmåling ryster posen i byrådet: Hver tredje vælger vil forlade V

Billund For abonnenter

Hun røg ud af byrådet: Ruth vil stadig sidde for bordenden

Annonce