Annonce
Trekantområdet

SSP roser de unges adfærd under nedlukningen: Har mødtes 'ordentligt og ansvarsfuldt'

SSP-konsulent Bo Hansen mener, at de unge har håndteret nedlukningen ansvarsfuldt, selvom de har været begrænset i deres sociale liv. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Under nedlukningen af Danmark har SSP været en del af kommunens beredskab, og de har ikke én gang måttet skride ind over for unge, der har mødtes uforsvarligt.
Annonce

Nordvestfyn: Der er lutter ros fra Middelfart Kommunes SSP-medarbejdere til kommunens unge mennesker under coronanedlukningen, der så småt er ved at løsne sig op.

Det skriver SSP i maj-udgaven af dets nyhedsbrev, og den ros gentager SSP-konsulent Bo Hansen over for avisen.

- Vi vil gerne rose dem for at have været ansvarlige i den her situation, siger han og fortæller, at SSP ikke én eneste gang har måttet skride ind over for unge, der forsamlede sig på en uforsvarlig måde.

Bo Hansen og hans kollegaer har taget del i kommunens beredskab, hvor de skulle påtale, hvis folk ikke overholdt myndighedernes anbefalinger. De har patruljeret skolegårde, boldbaner, parker og lignende. I starten af nedlukningen var der helt dødt, siger Bo Hansen. Senere begyndte de unge at mødes, men det er sket "ordentligt og ansvarsfuldt", siger han og tilføjer:

- Vi har ikke mødt forsamlinger på mere end ti. Det sidder dybt i dem.

Annonce

Frarøvet det sociale

Bo Hansen kan sagtens forestille sig, hvor svært det må være for de unge at være begrænset i deres sociale liv. De har ikke kunnet komme i skole og ikke kunnet mødes mange af gangen.

- Det er et langt forløb. Og foråret kalder på, at de mødes. Og det skal de også. Og kan de gøre det på en ordentlig og forsvarlig måde, er der jo heller ikke noget galt i det, siger han og fortæller, at der i nedlukningsperioden har været en voksende forskrækkelse fra folk, der har set grupper af unge.

- Det er ikke et problem, at man har set nogle unge mennesker. Det er jo deres adfærd, det drejer sig om. Og vi har ikke haft brug for at regulere eller påtale deres adfærd, siger Bo Hansen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce