Annonce
Børkop

Stædig byrådspolitiker fik fremrykket million-byggeri

Morten Kristensen er kendt som en utrættelig tal-tjekker i byrådet. Det var ham, der granskede talmaterialet, der lå til grund for plejehjemsplanerne, og fandt ud af, at det nye plejecenter skal stå klart tidligere, hvis man skal undgå mangel på plejehjemspladser. Arkivfoto: Benny F. Nielsen

Morten Kristensen (SF) er en tilfreds mand, for hans langvarige kamp for at få fremskyndet det kommende plejecenter i Gauerslund er nu faldet på plads. Dermed skulle der gerne være sikret pladser til alle plejekrævende ældre.

Børkop: For over to år siden blev der lagt op til, at det kommende plejecenter i Børkop-området først skulle stå klar i 2028.

Men byrådsmedlem Morten Kristensen kiggede på tallene og var ikke enig i forvaltningens udregninger. Siden har den pensionerede revisor stædigt holdt fast i, at plejecentret skulle stå klar en del år før 2028, for der vil komme flere ældre i Børkop-området hurtigere, end forvaltningens embedsmænd havde regnet sig frem til.

- Jeg kunne bare se, at der var noget galt med tallene. Så jeg regnede efter, og kunne se, at der blev talt for få ældre med. Det var beboerne i nogle byområder, som blev talt med i ligningen, men der er jo også et landområde, hvor der hvor folk. Og min måde at udregne på, har jeg holdt fast i, er den mest rigtige måde. For at sikre mig, at talmaterialet var i orden, brugte jeg tallene fra skoledistriktområderne i den tidligere Børkop Kommune, siger Morten Kristensen (SF).

Annonce

Nyt plejecenter

Der skal bygges et nyt, moderne plejecenter i Gauerslund. Det skal ligge mellem kirken og Brejning.

Det nye plejecenter vil få plads til 78 borgere, men der skal gøres plads til udvidelse.

I sidste uge blev det besluttet i Seniorudvalget, at Vejle kommune selv skal stå som ejer af byggeriet. Det betyder, at det er op til kommunen at sørge for at tidsplanen overholdes.

Den siger, at plejecentret skal stå klar i 2023. Oprindeligt var det planlagt til at stå klar i 2028, men undervejs ændrede flertallet sig.

Planer fremrykket til 2023

Han var meget foruroliget over den planlagte nedtrapning i plejehjemspladser helt frem til år 2028.

Ifølge Morten Kristensens beregninger ville der medføre en ret stor risiko for flere år med mangel på plejehjemspladser i området. De to nuværende plejecentre, Atriumhaven og Smidstrupparken, er nemlig ved at blive udfaset.

Seniorudvalget gik efter Mortens første argumenter i 2016 med til at fremrykke byggeriet til 2024, men Dan Skjerning (S) og Morten Kristensen tog i 2018 atter sagen op i byrådssalen, og et flertal i byrådet fulgte S og SF's forslag om, at et nyt plejecenter skal stå færdigt allerede første kvartal 2023.

Nu her to og et halvt år efter første udspil er der flertal for, at det kommende nye, moderne plejecentret skal stå klar i 2023. Altså fem år før oprindeligt planlagt.

- Det lykkedes. Med god hjælp fra andre. I starten stod jeg mere alene, men efterhånden kunne flere og flere se, at jeg har ret. Og nu ligger det fast, at det kommende plejecenter skal stå klar i 2023. Jeg er bestemt godt tilfreds, siger Morten Kristensen (SF).

Smidstrupparken

En anden ting, der glæder ham, er netop Plejecenter Smidstrupparkens fremtid. Her har et flertal i byrådet nu givet borgmester Jens Ejner Christensen (V) en opgave. Han skal samle et kommission, der skal se nærmere på, hvad skal ske med plejecentrets bygninger.

Igen var det Morten Kristensen og Dan Skjerning (S), der før sommerferien stillede et forslag i byrådssalen om, at sende borgmesteren på den opgave.

- Det er vigtigt, at der bliver taget hånd om Smidstrupparkens fremtid, så det gamle plejecenter ikke lige pludselig kommer til at stå tomt hen. Det er ikke til gavn for nogen, slet ikke byen. Derfor er det glædeligt, at Dans og mit forslag om et kommission kunne samle et flertal, siger Morten Kristensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
VB

VB-træner: Vi skabte nok til at vinde

Annonce