Annonce
Give

Stærkt sammenhold omkring hærværksproblemer på Søndermarkskolen

Afdelingsleder Elin Aggebo kan konstatere, at opråbet i pressen og til forældregruppen omkring problemerne med hærværk på skolen i weekenderne indtil videre har hjulpet. Foto: Jim Hoff
Lokalbefolkningen er rykket sammen i bussen omkring hærværksproblemerne på Søndermarkskolen, og den meget tydelige udmelding fra skolen har ifølge afdelingsleder Elin Aggebo fundet ørenlyd hos både forældre og elever
Annonce

Give: Nattefester med druk, hærværk og generel ligegyldighed i forhold til oprydning har været dagsordenen hen over sommeren på Firkløverskolens Søndermarksafdeling i Give.

Mandag den 10. august var bægeret så godt og vel flydt over, da elever og lærere mødte op til endnu en gang hærværk med en atriumgård fyldt med glasskår, smadret rækværk og generel rod over det hele.

Afdelingsleder Elin Aggebo gik til pressen, Give Avis og Vejle Amts Folkeblad, og hun gik også ind til elevgrupperne med klare og tydeligt meldinger om, at nu måtte man stå sammen om at få de her problematikker ryddet af vejen.

Og begge dele ser i første ombæring ud til at have båret frugt.

- Siden den famøse mandag, hvor der blev meldt meget tydeligt og klart ud både internt og i pressen, at vi ikke vil og skal finde os i vandalisme og hærværk her på skolens matrikel, har vi mærket en meget tydelig og helhjertet opbakning fra såvel forældregruppen som elevgruppen. Lokalbefolkningen står simpelthen sammen om at komme de her problemer til livs, fortæller Elin Aggebo.

Annonce

Fester uden rod og hærværk

Der har været afholdt en række møder med forældrene og elever i de respektive årgange, hvor også natteravnene har deltaget, og her er forældrene ifølge Elin Aggebo kommet fint og positivt på banen, ligesom eleverne har taget de tydeligt og kontante meldinger til sig uden negativitet.


Vi mærker en meget tydelig og helhjertet opbakning fra såvel forældregruppen som elevgruppen. Lokalbefolkningen står simpelthen sammen om at komme de her problemer til livs

Elin Aggebo, afdelingsleder Søndermarkskolen


Der har været holdt mindre sammenkomster og fester på skolen siden den 10. august, men her er der blevet ryddet fint op, ligesom der heller ikke har været tegn på hærværk.

- Det er rigtig rart, at de unge føler ansvar over for deres skole, og vi har også fået rapporter om, at problematikken med ældre udefra kommende unge ikke har været aktuel de sidste 24 dage. Og lige netop dette betyder meget, for det er godt nok svært for en ung 14-årig at sige fra over for en 'voksen' på 20-21 år, som man slet ikke kender, sige Elin Aggebo.

Hun har apropos udefra kommende gæster blandt andet været i kontakt med SSP i Thyregod, der da også har noteret sig problematikkerne i Give.

Annonce

Problem med voldsom drukkultur i 9. årgang

Natteravnene i Give har fast afpatruljeret både Søndermarkskolen og andre steder i Give, der er velkendte samlingspunkter for de unge i weekenderne, og de rapporter tilbage om, at tingene er foregået i god ro og orden. Endda er der delt ros ud til de unge for at rydde pænt op i Give Lystanlæg efter nogle sammenkomster.

En lille slange er der dog altid i paradis, for nok ser det ud til, at man har fået styr på vandalisme og hærværk, men i følge Elin Aggebo er der et andet problem, der bliver mere og mere tydeligt i ungegruppen.

- Der er opstået en uheldig trend blandt eleverne i 9. årgang, hvor det handler om at drikke vildt meget. Der er ifølge eleverne faktisk gået sport i, at man skal se, hvem der kan drikke så meget, at man er den første, der kaster op. Dette, sammen med det stadig eksisterende snusproblem, er noget vi vil have skærpet fokus på fremover, siger Elin Aggebo.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Corona-virus gik nærmest amok på Aarhus-bar - antallet af smittede er nu oppe på 25  

Vejle

Beboertalsmand efter flere smittetilfælde på Søndermarken: Regionen bør tilbyde corona-test til alle i Løget

Annonce