Annonce
Give

Større brud lukker for vandet i hele Give: Er på vej tilbage

Et større brud på Hjortsvangen betyder, at der er lukket for vandet i hele Give. Arkivfoto: Annelene Petersen
Borgerne i Give har tirsdag morgen og formiddag været uden vand. Skaden er nu udbedret, og vandforsyning er snart normal igen.
Annonce

Give: En lang række borgere i Give måtte tirsdag morgen og formiddag klare sig uden vand i hanerne.

Det skete, efter Give Vandværk var nødt til at lukke for vandet.

- Vi har desværre et større brud på Hjortsvangen, hvorfor det helt ekstraordinært er nødvendigt at lukke for vandet i hele byen, oplyser Give Vandværk tirsdag omkring klokken 8.30.

I første omgang var meldingen, at problemet var forventet løst i løbet af en times tid, men klokken 9.30 meddelte vandværket på Facebook, at man fortsat arbejder på højtryk for at løse situationen.

- Vi graver og skruer på livet løs på Hjortsvangen, men det er beklageligvis mere omfattende end først antaget, skriver Give Vandværk.

Kort før klokken 10 kunne vandværket så meddele, at fejlen var udbedret, og vandforsyningen skulle være tilbage med normalt tryk i løbet af en times tid.

- Hvis vi åbner for fuld kraft med det samme, så risikerer vi, at den pludselige trykforøgelse medfører brud andre steder.

Ved genåbning kan vandet forekomme snavset, men det er ikke sundhedsskadeligt og fjernes ved at lade vandet løbe, fortæller Brian Kristiansen, der er sekretær i bestyrelsen.

Annonce

Brandhaner sløjfes

Bruddet er sket i forbindelse med sløjfningen af brandhanen på hjørnet af Hjortsvangen ved Aldi. Give Vandværk er i disse dage ved at fjerne flere af brandhanerne i Give by.

Udover brandhanen ved Aldi skal hanerne ved Hyldevang, Hjortsvangen ved Stark, Præstevænget og Dyrskuevej nedlægges fra mandag til torsdag i denne uge.

På forhånd var det planlagt, at Give Vandværk ville lukke for vandet for enkelte forbrugere i kortere perioder.

Derfor vil der også fortsat være lukket for vandet for forbrugerne på Hjortsvangen 80 til 88, samt Skovparken og Troldeparken, da det oprindelige arbejde med sløjfning af brandhanen fortsætter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Hedensted

Ny meningsmåling ryster posen i byrådet: Hver tredje vælger vil forlade V

Billund For abonnenter

Hun røg ud af byrådet: Ruth vil stadig sidde for bordenden

Annonce