Annonce
Vejle

Større end Spektrum: Gravesen og Eskildsen bygger kæmpe padelcenter i Vejle - se videoen

Thomas Gravesen er bidt af padel, og ikke siden den tidligere landsholdsspiller sparkede til sin første fodbold, har han oplevet en sport, hvor man udvikler sig så hurtigt som i padel. Arkivfoto: Mette Mørk
Efter et langt tilløb har Thomas Gravesen og Kenneth Eskildsen besluttet at opføre et padelcenter til 17 baner i en hal, der bliver 50 procent større end Spektrum.

Vejle: Vejle får et af landets største padel-centre - placeret på Hellumvej i Vejle Nord.

Med VB Parken som nærmeste nabo opfører den tidligere landsholdsspiller Thomas Gravesen og direktør for Givesco A/S Kenneth Eskildsen en 5500 kvadratmeter stor hal, dedikeret til padelsporten.

Vejle Padel Center får plads til 13 padelbaner, hvoraf de to er singlebaner, mens der midt i centret anlægges en nedsænket opvisningsbane med 250 tilskuerpladser omkring. Derudover bliver der anlagt fire udendørsbaner, som kan overdækkes, når vejret kræver det.

Annonce

Risiko for at banke padelbolden op i loftet er minimal, for den kommende hal, der bliver ca. 100 meter lang og 55 meter bred, får 12 meter til loftet og 15 meter for opvisningsbanens vedkommende.

Til sammenligning er konference- og opvisningshallen Spektrum i DGI Huset Vejle 3200 kvadratmeter stor og har ni meter til loft.

For de bedste og de nye

Padelcentret på Hellumvej får et gulvareal, der bliver mere end 50 procent større end Spektrum.

Padelcentret får plads til 13 indendørs baner, hvoraf den centrale opvisningsbane graves tre meter ned i niveau med i alt omkring 250 tilskuerpladser på de tre af siderne. De to lokale bygherrer har ambitioner om at skabe en nationalarena for sporten. Illustration: Dansk Halbyggeri A/S

- Kenneth og jeg har besluttet at bygge et state of the art-padelcenter, hvor både de bedste spillere kan komme, men hvor nybegynderne er lige så velkomne. Der bliver plads til alle, og vi vil gerne skabe et sted, hvor alle føler sig velkomne og synes, det er sjovt at spille, fortæller Thomas Gravesen.


Vi vil gerne skabe en wow-oplevelse, når du går ind i centret. Som da jeg første gang gik ind på Bernabéu i Madrid og siden fandt ud af, at det bare var en fodboldbane.

Thomas Gravesen, tidligere Real Madrid-spiller og kommende padelcenter-ejer


De to kammerater har spillet padel intensivt i knap to år, og Kenneth Eskildsen har været rundt i Sverige for at hente inspiration til projektet i hjembyen, mens Thomas Gravesen har spillet i stort set hver eneste hal i Danmark.

Annonce

Ikke bare en fabrikshal

De tror på sportens fremtid herhjemme. Derfor bygger de stort fra starten, og for totalentreprenøren Dansk Halbyggeri A/S, er der tale om selskabets hidtil største ordre.

- Vi tror på sporten på den lange bane, og i forhold til de pionerer, der stiller fire baner op i en nedlagt fabrikshal, bygger vi til padel. I Sverige eksploderer sporten i disse år, og herhjemme taler folk i branchen om, at der skal cirka 4000 indbyggere til én bane, siger Kenneth Eskildsen.

Derfor mener de to kompagnoner, at et samlet anlæg med 17 baner passer til en by som Vejle med et stort opland.

Udover banerne kommer centret til at rumme cirka 500 kvadratmeter med omklædning og badefaciliteter, mødelokaler, en shop, hvor man kan købe bat, bolde og andet udstyr, en bar med salg af forfriskninger samt et loungeområde, og i modsætning til mange andre padelcentre bliver centret i Vejle bemandet i åbningstiden.

- Vi skal have kompetente mennesker ansat, og vi vil ansætte trænere, som er uddannet i Spanien, hvor padel er vokset til landets næststørste sportsgren. Om vi får et center, der er det største i Jylland eller Danmark, er vi lidt ligeglade med. Vi vil gerne skabe et fedt sted med de bedste løsninger for lys, ventilation, varme, gulve og baner, og så håber vi, at Vejle og padelverdenen tager godt imod centret, siger Thomas Gravesen.

De to kompagnoner ønsker ikke at sætte tal på, hvor stor en investering, de kaster sig ud i. De har etableret det fælles selskab KETG2021 I/S, der driver det kommende center, som de har store sportslige ambitioner for.

Annonce

Vil gerne være nationalarena

- Med de faciliteter, vi får, vil vi gå efter de store turneringer, og hvis vi kan, vil vi gerne være nationalarena. Der er der ingen tvivl om, men det kræver, at vi kan levere og arbejder på at blive dygtige nok, så vi kan byde ind på landskampe, siger Thomas Gravesen og tilføjer:

- Vi sigter efter stjernerne, men for os er det mere vigtigt, at vi får et fedt sted for alle i dagligdagen. Vi vil gerne have de største stjerner til at spille her og have afdelinger af World Padel Tour og et VM, men vi vil lige så gerne afvikle et bymesterskab og se Grønlandsvej slå Sjællandsgade.

Hvad er padel?

  • Boldspillet padel kan bedst beskrives som en kombination mellem squash og tennis.
  • I tennis spilles med en opstrenget ketsjer, mens padel spilles med et bat, der typisk er af glasfiber, carbon og kulfiber.
  • Bolden i padel minder om en tennisbold - blot med et lidt lavere tryk, så farten er nedsat.
  • Der spilles på en bane, der er 20 x 10 meter med et net i midten. Der er vægge rundt om banen, der må bruges som bander i et vist omfang.
  • Padel spilles med underhåndsserv, og som udgangspunkt spiller man to mod to.

De to bygherrer har ikke den endelige tidsplan på plads. Men de går efter, at byggeriet bliver sat i gang til juni, så det står færdigt om et år.

Men den første del af padelcentret med de fire udendørs baner satser de på at åbne til august eller september i år.

Annonce
Vejle For abonnenter

Stor midtby-ejendom renoveres for mange millioner: Derfor presser beboernes hunde prisen i vejret

Danmark

Tirsdagens coronatal: Yderligere 46.590 coronatilfælde - tallet for indlagte når 918

Annonce
Annonce
Annonce
Livsstil

Fitnesscentrene over hele landet styrtbløder: Et center klarer sig ekstra godt, og det ligger i Vejle

Børkop For abonnenter

Kæmpe solcelleanlæg er måske på vej til kommunen: Vil fylde mere end 300 fodboldbaner

Vejle

Sådan sparer Laila 18.000 kroner om året: Nu er der plus på kontoen, selvtilliden er vokset, og vejlenseren har øget chancen for et liv uden skranteår

Vejle

Charlotte kastede sig ind i betændt debat på Facebook: Det er vigtigt at tale med dem, vi er uenige med

Hanne blev overfuset af chefen og fik hjertesvigt: - Det er et grufuldt eksempel på et ødelæggende psykisk arbejdsmiljø

LEDER For abonnenter

Du tog fejl, Martin: Selvfølgelig kommer en fagforeningsboss' privatliv medlemmerne ved. Det hedder demokrati, kammerater!

Freebee vil investere sig til grøn omstilling: Jeg vil gerne gøre tingene bedst muligt for dem, der kommer efter os

Billund

Forskere ønsker tre nye undersøgelser af sundheden i Grindsted: Fortæl om symptomer og bekymringer på sygehuset

3F-formand stopper efter afsløringer om dobbeltliv: Her er det, du skal vide om sagen

Gamle dage

Maja og Reinholdt skabte et fantastisk sted: De gamle diske kom ned fra loftet, og i Skibet fandt de den helt rigtige kaffemølle

Vejle For abonnenter

3F-formand til krisemøde, byråd trækkes ind i kommunaldirektørens fald, corona-smitten stikker fuldstændig af, stor rabat på kendt ejendom - og kritik af altmuligmand: Læs de seneste nyheder fra Vejle på blot fem minutter

Egtved

Smitten er steget eksplosivt i lille bysamfund: Gader ligger nærmest øde hen

Annonce