Annonce
Alarm 112

Frygt for udslip i vandløb: Flere tusinde liter gylle løbet ud af ødelagt slange

Landmanden på dette billede har intet med denne forurening at gøre. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
En gyllestråle i flere meteres højde mødte onsdag aften brandvæsenet på en gård uden for Hedensted. Heldigvis nåede forureningen efter alt at dømme ikke ud til vandløb.

Hedensted: Flere tusinde liter gylle løb onsdag aften ud i naturen efter et større gylleudslip på Nederholmsvej uden for Hedensted.

Udslippet skete i forbindelse med, at en landmand havde lagt pumpeslanger ud fra gyllebeholdningen, hvorefter der var gået hul på en af dem.

Det fortæller Sydøstjyllands Politi, som uddyber, at både politi, brandvæsen og en miljøvagt var til stedet ved gården for at danne sig et overblik over skadernes omfang.

- Det vurderes at være mellem tre og fem kubikmeter gylle, der er løbet ud. Det, vi frygter, er, at det rinder i naturlige vandløb fra markerne og videre ud i bække og slår alt liv ihjel. Det er sådan noget, vi er meget opmærksomme på, så det ikke ødelægger vandmiljøet, sagde vagtchef Jørn Bystrup onsdag aften kort efter anmeldelsen løb ind kl. 20.49.

Annonce

Gik ikke så galt

Torsdag morgen kunne indsatsleder Lars Bønding fortælle, at der var styr på udslippet.

Landmanden havde selv indvilliget i at rydde op efter skaderne, og miljøvagten havde ikke vurderet, at der var nærliggende fare for miljøet.

- Det så voldsomt ud, for gyllen skød flere meter op i luften, og landmanden var slet ikke klar over det, inden vi nåede frem. Men umiddelbart gik det ikke så galt, og vi kunne også forlade stedet igen uden behov for den store indsats, siger Lars Bønding.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Hedensted

Se Knuds første stik: 766 fik med nålen på den store vaccinationsdag - og der er plads til endnu flere

Annonce