Annonce
Vejle

Største antal hjemsendte fra daginstitutioner: 117 børn og 19 voksne er berørt af corona

Sundhedsstyrelsen har opsat nye kriterier for, hvornår man er en nær kontakt til en coronasmittet. Derfor forudser dagtilbudschef Rune Asmund Sørensen, at endnu flere ansatte og børn vil blive sendt hjem i den kommende tid. Arkivfoto: Morten Stricker
Den seneste uge har fem daginstitutioner i Vejle Kommune været nødt til at sende børn og voksne hjem, fordi de har været i tæt kontakt med en coronasmittet. Dagtilbudschef forudser en stigning i antallet.
Annonce

Vejle: Den seneste uge er ikke færre end 19 ansatte og 117 børn sendt hjem fra Vejle Kommunes daginstitutioner, fordi de har været i tæt kontakt med en voksen eller et barn, der er konstateret smittet med corona.

Dagtilbudschef i Vejle Kommune Rune Asmund Sørensen vurderer det til at være det største antal hjemsendte nære kontakter i de lokale daginstitutioner under corona-pandemien.

- Vi lukkede dog hele Kernehuset i Bredballe medio september, hvor vi ramte nogenlunde det samme antal samlet set. Situationen var en lidt anden der, da det ikke var alle, der blev hjemsendt som nære kontakter, fortæller dagtilbudschefen onsdag.

I alt har fem institutioner været berørt af smitten, men ingen af stederne er mere end ét barn eller én voksen konstateret smittet, hvor det i Kernehuset i september drejede sig om tre smittede ansatte i vuggestuen.

Flest hjemsendte var der i Børnegården Søndervang i Give, hvor en medarbejder var i institutionen onsdag og torsdag og blev testet positiv fredag i sidste uge. 42 børn og fire medarbejdere blev hjemsendt, fordi de havde været i nær kontakt med vedkommende.


Med Sundhedsstyrelsens nye kriterier for, hvornår man er nær kontakt, må vi forudse at skulle sende flere hjem eller til screeningstest.

Rune Asmund Sørensen, dagtilbudschef i Vejle Kommune


I Kernehuset i Bredballe blev 24 børn og otte medarbejdere hjemsendt som nære kontakter til et smittet barn. Barnet var i institutionen fredag og fik symptomer søndag.

I en anden Bredballe-institution, Troldebakken, blev en medarbejder smittet. Den ansatte var i institutionen mandag og tirsdag og blev konstateret smittet onsdag i sidste uge. Det betød, at
19 børn og to medarbejdere blev hjemsendt som nære kontakter, og de er alle tilbage i deres vante rammer.

Annonce

Forudser flere hjemsendte

I Havnely i Vejles midtby blev en medarbejder testet positiv mandag ved en kviktest. Hun var i institutionen om formiddagen, og her blev 18 børn og en medarbejder sendt hjem.

I Skovgården på Nørremarken blev et barn konstateret smittet. Barnet var i institution fredag og fik symptomer søndag, og her blev 14 børn og fire medarbejdere sendt hjem som nære kontakter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Million-rokade ryster Vejles skoler:  Nogle skoler scorer kassen - specialeleverne er de store tabere

Billund For abonnenter

Hun røg ud af byrådet: Ruth vil stadig sidde for bordenden

Annonce