Annonce
Billund

Støtteforening for Grindsted sygehus har haft travlt: - Vores vigtigste opgave er at bevare et sygehus

Venstrepolitiker Ivar Nørlund trådte til, da støtteforeningen for et år siden manglede en formand. Siden har bestyrelsen konsolideret sig og har i dag en god dialog med både ledelse, medarbejdere og borgere. Arkivfoto
Støtteforeningen for SVS Grindsted ser sig selv som et bindeled mellem borgere, ledelse og medarbejdere på Grindsted sygehus. Foreningen har haft et travlt år.
Annonce

Grindsted: Støtteforeningen for SVS Grindsted, i daglig tale Grindsted sygehus, har haft et travlt år, og formand Ivar Nørlund ser frem til også fremover at have nok at tage sig til.

Senest er det især beslutningen om at flytte det medicinske sengeafsnit fra Grindsted til Esbjerg, der har fyldt i bestyrelsen, men året har budt på mange andre opgaver.

- Vi er selvfølgelig rigtig kede af, at den medicinske sengeafdeling skal flyttes, men vi lytter til de faglige argumenter om, at det er det bedste for patienterne, og så glæder vi os over, at sygehuset får andre funktioner tilført. På den måde tror vi på, at sygehuset kan blive bevaret, og det er jo det, vi i støtteforeningen er til for at arbejde for, siger han.

Støtteforeningen for SVS Grindsted (Grindsted Sygehus)

Sydvestjysk Sygehus Grindsted er en del af SVS Esbjerg.

Støtteforeningen for SVS Grindsted blev dannet, da sygehuset var direkte lukningstruet i 2002.

Siden dengang har støtteforeningen arbejdet på at støtte og videreudvikle sygehuset.

Støtteforeningen har 275 medlemmer og vil gerne have endnu flere. Det koster 100 kroner om året at være med.

Annonce

Hvilestol og frugt

I årets løb har støtteforeningen også sørget for grønne planter til forhallen, betalt en del af transporten, da medarbejderne skulle til Esbjerg for at fejre sygehusets 110 års jubilæum, og givet 5000 kroner til en god hvilestol til narkosesygeplejerskerne.

Det er også støtteforeningen, der traditionen tro har sørget for, at der i december var frugt til personalet to gange om ugen. To gange i årets løb har støtteforeningen deltaget i Grindsteds kræmmermarked og på den måde skaffet 28 nye medlemmer.

- Vi oplever også, at en del gentegner deres medlemsskab, og det er vi rigtig glade for. Jeg tror, det er, fordi folk kan se, at vi gør en forskel, siger Ivar Nørlund.

Støtteforeningen har aktuelt 275 medlemmer.

Annonce

Bindeled

Ivar Nørlund ser især støtteforeningens rolle som et bindeled som vigtig.

- Vi ved forhåbentlig lidt mere og har jo en medarbejderrepræsentant i bestyrelsen, så vi kan forklare, hvad der sker på en måde, så det er til at forstå for folk, siger formanden.

I forbindelse med beslutningen om at flytte 24 medicinske sengepladser til Esbjerg hæfter han sig ved, at der også fremover vil være lys i alle vinduer i Engparken.

- Vores vigtigste opgave er at bevare et sygehus i lokalområdet. Derfor glæder vi os over, at der kommer nye funktioner til Grindsted, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Give

Minkavler fra Farre: Om lidt bliver her stille, meget stille

Ikast-Brande

Travebanko på søndag

Danmark

Frank Jensen: - Man kan opfatte, at min glæde bliver for overvældende

Annonce