Annonce
Vejle

Støtter fra boghandlerpar: Kunstner med Vejlerødder får lokalt legat

Kirke Hundevad Meng bruger Vejle Mølles rammer, som hun her er fotograferet i, i sin aktuelle udstilling, der åbnede lørdag. Privatfoto

Kirke Hundevad Meng fik lørdag 10.000 kroner fra Bodil og Jørgen Munch-Christensens Legat. Hun udstiller lige nu i Vejle Mølle og er også med i et projekt, der har fået millionstøtte.

Vejle: Kirke Hundevad Mengs udstilling "A Wind Rose" i Vejle Kunstforenings lokaler i Vejle Vindmølle åbnede lørdag. Ved åbningen modtog kunstneren en legatportion på 10.000 kroner fra Bodil og Jørgen Munch-Christensens Kulturlegat.

Hun voksede op som Cecilie Sørensen i en kreativ, akademisk og musikalsk familie i Vejle, hvor hendes mor var folkeskolelærer, og hendes far var leder af den kommunale musikskole. Efter studentereksamen på Rosborg Gymnasium begyndte hun at læse Medievidenskab på Aarhus og Københavns universiteter og tog en bacheloreksamen i 2009.

Hun var meget optaget af det semantiske og af, hvordan vore omgivelser - eksempelvis tekster og billeder - præger os, men savnede en æstetisk og kreativ dimension. Hun tog derefter ophold på Ærø Kunsthøjskole.

Hun blev i 2010 optaget på Kungliga Konsthögskolan i Stockholm, hvor hun tog afgangseksamen i 2015. I dag bor hun i København, hvor hun har deltaget i mange events, performances og kuraterede udstillinger med kolleger. Hun indgår i et arbejdsfællesskab, hvor hun sammen med kollegerne har modtaget tilsammen tre millioner kroner fra Det Obelske Familiefond og Øernes Kunstfond.

Mangel på lokaler

- Det bliver sværere at finde lokaler, hvor man kan arbejde med skulpturer og materialer. Flere ting foregår i kontorlandskaber på pc'er, men der går noget tabt i den kunstneriske proces, hvis man ikke står med de fysiske materialer, siger hun.

Projektet er i første omgang treårigt, og pengene går til indretning af gæstelokaler og køb af maskiner.

Hun tilstræber at undgå at dokumentere sit arbejde, der primært skal opleves i "nu'et". Derfor kan man også kun finde meget lidt om hende på internettet, hvor hun nærmest forsøger at skjule sig, i modsætning til de fleste.

Bevidstheden om sit medie, skabertrangen og det at vise sin kunst på usædvanlige og uventede steder er det primære. Kunstneren kalder sig nu Kirke Hundevad Meng og lader Vejle Vindmølle være "hovedperson" i sin udstilling i Vejle Kunstforenings lokaler i Møllen.

Annonce

Bedstefar er med

Barndommens industriby med den belyste Vindmølle, møllens historie og dens status som vartegn har inspireret til udstillingen. Ud over små skulpturelle værker viser hun nogle tegninger fra Vejle Tekniske Skole, som hendes bedstefar udførte i 1946, og som hun har givet en nutidig kommentar i tekster og egne tegninger.

Udstillingen kan ses frem til 10. februar.

Annonce
Alarm 112 For abonnenter

Mystisk rød lastbil efterladt tæt ved turistattraktion: Chauffør er kørt til hjemland i nyindkøbt personbil - landbetjent føler sig magtesløs

Danmark

Onsdagens coronatal: 1284 nye smittede - flest siden slutningen af maj

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Drastisk smittestigning fortsætter: Vejle Kommune har landsdelens højeste smittetal

Kultur For abonnenter

Han kan ikke spille et instrument, men han har et monsterhit: Vejledreng har fået amerikansk pladekontrakt

forside

Sarah fik kram og chokolade af naboen som tak for omsorg: - Hun har passet godt på mig

Billund For abonnenter

Filskov Kro mangler medarbejdere: - Vi har sagt rigtig meget nej, og det gør virkelig ondt

Jelling For abonnenter

Uheld ramte golfklub på det værste tidspunkt: I kapløb mod tiden for at forhindre katastrofen - men så kom miraklet

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Vejle Boldklub

VB er millimeter fra ny forsvarsspiller

Alarm 112

Det lignede en knallert på motorvejen, men ...  Polsk motorcyklist fik stribe af sigtelser

Danmark For abonnenter

Leif blev coronavaccineret som den første dansker: - Jeg troede, den hellige grav var velforvaret

Vejle

Vejles gågade indtaget af røde demonstranter: Sygeplejersker fører faglig kamp blandt tøjstativer og udsalgsvarer

Navne For abonnenter

Masser af kommunale jubilæer den 1. august

Kultur

Ægte irsk i Skyttehushaven: Gratis koncert med Shamrock

Annonce