Annonce
Vejle

Stabile smittetal i Vejle Kommune: Se smitten i dit sogn

Arkivfoto: Mette Mørk
For under en uge siden, var smitten tiltagende. Nu er den forholdsvist stabil, og holdes i live af vejlensere, der kommer hjem fra ferie, oplyser Vejle Kommune.

Vejle: Coronasmitten i Vejle Kommune er forholdsvist stabil - altså ikke hverken tiltagende eller aftagende. Det viser tal fra Statens Serum Institut mandag.

Ifølge de nye tal fra Statens Serum Institut har Vejle Kommune 87 nysmittede 19. juli, hvilket er på niveau med smittetallene fra slutningen af sidste uge.

-Det er stadig relativt få smittede, og incidenstallene er under 200, så vi er meget langt fra at skulle lukke kommunen ned, fortæller Diana Krogstrup, der er sundhedschef ved Vejle Kommune.

Annonce

Det er heller ikke længere de store arrangementer, så som studentergilder og EM-fejringer, der holder smittetallene oppe, forklarer sundhedschefen.

- Som det ser ud nu, er de fleste af de smittede, nogen, der kommer hjem fra ferie, og så desværre har taget noget med sig, siger hun til Vejle Amts Folkeblad.

Samme sogne

Kigger man på, hvordan smitten fordeler sig i sognene i Vejle Kommune, er det heller ikke meget anderledes, end det har været de seneste uger.

- Den smitte der er nu, er smitte familier imellem, og kan i flere tilfælde spores tilbage til en ferie, bemærker hun og tilføjer, at det formentlig er derfor, at smitten bliver ved med at være i de samme områder.

Smitten i sognene

Få et overblik over antal nysmittede i dit sogn per 19. juli:

Sankt Nikolaj17
Nørremarks12
Sankt Johannes10
Gauerslund7
Bredballe6
Skibet4
Mølholm4
Vor Frelsers4
Sindbjerg3
Ringive2
Gadbjerg2
Grejs2
Øster Starup2
Engum2
Hover2
Langelund1
Skærup1
Vonge1
Givskud1
Randbøl1
Thyregod1
Gårslev1
Egtved1
Vinding1
Jelling1
Give1
Hornstrup0
Bredsten0
Kollerup0
Vindelev0
Smidstrup0
Højen0
Jerlev0
Ødsted0
Øster Nykirke0
Vester0
Lindeballe0
Nørup0
Hvejsel0
Farre0
Vorslunde0

- Lige nu spredes smitten ikke i så høj grad på arbejdspladser eller skoler, fordi de jo holder sommerferie, forklarer hun.

Annonce

Vil ikke ende som Kolding

Man skal dog ikke langt fra Vejle Kommune, før man befinder sig et sted med høj smitte. Kolding er en af de kommuner i Danmark, der lige nu er hårdest ramt af smitte

- Vi føler meget med Kolding og deres høje smittetal, og vi er da også årvågne i forhold til, om der skulle komme en stigning i Vejle, udtaler hun.

Som det er nu, er det dog ikke noget, der bekymrer sundhedschefen. Hun forklarer, at den almindelige trafik på tværs af kommunegrænser er en del lavere i sommerferien, hvilket betyder, at sandsynligheden for, at smitten bliver flyttet til Vejle er markant mindre, end i hverdagen.

Kommunen er dog forberedt, hvis der skulle ske en voldsom stigning i smitten:

- Vi holder øje med smittetallene og mønstrene, og så ser vi, om der er noget, der skal sættes ind overfor. Lige nu er det folk, der kommer hjem fra ferie, så der er ikke noget, vi kan gribe ind overfor lige nu, afslutter Diana Krogstrup.

Annonce
Vejle For abonnenter

Personalemangel får restauratør til at trække stikket og koncentrere sig om sin restaurant i Vejle: 'Vi er tvunget til at stjæle folk fra hinanden'

Danmark

Torsdagens coronatal: Antallet af indlagte falder med 14

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Give-familien vandt igen titlen som Årets Købmand: Nu hedder halvdelen af prismodtagerne Eskildsen til efternavn

Vejle For abonnenter

VB'eren Kim Elgaard blev snydt, så vandet drev, og måtte flygte fra Maldiverne midt om natten: Nu er han efterskolelærer og vil udbrede nyt boldspil

Erhverv

Vindmølle-opsynsmænd fra Vejle løb med eftertragtet erhvervspris: Er lige blevet opkøbt af amerikansk firma

Hedensted For abonnenter

Bliver dit nabolag også tilgodeset? Se listen over ekstraordinært mange nye byggegrunde

Vejle

Bajonetsaven er sat i arbejde - i næste uge lander den store maskine: Så mange måneder tager det at at pille godsbanebygningen fra hinanden

Vejle For abonnenter

I dag falder afgørelsen i Vejle Motorbådklub: 11 medlemmer skal kæmpe for deres plads - formand frygter yderligere splittelse

Alarm 112

Voldsomt uheld i Vejle: Personbil slynget i grøften

Vejle

Så er det en kendsgerning: Skole har købt naboskolen af splittet Vejle Byråd - fremtrædende socialdemokrat blev sendt uden for døren

Erhverv

Stjerneadvokat afsløret: Skal betale millionbeløb tilbage

Give

Nabokommunen vil bygge tre gigant-vindmøller klos op ad kommunegrænsen: Vi fortsætter kampen, lover modstanderne

Erhverv For abonnenter

Kasper Würtz trækker Christian Bitz i retten i ny sag: - Jeg er nødt til at gå hele vejen, ellers har det hele været forgæves

Navne

Den gamle overlæge får 10.000 kroner for at tale åbent om sorg og død: Han er selv blevet enkemand to gange

Annonce