Annonce
Erhverv

Stadig torvehandel i Brande

Der var torvehandel som sædvanlig torsdag, men med rigtig god afstand mellem kunderne. Foto: Mikael Lund
Branditterne har stadig gang i torvehandlen, der i øvrigt flytter om en måned.

Brande: Som avisen kunne fortælle i sidste uge er det planen, at torvehandlen i Brande om en lille måneds tid skal flyttes fra den nuværende placering på N. I. Møllers Plads til Tømmerpladsen.

Men spørgsmålet er, om der – ikke mindst set i lyset af den nuværende situation - overhovedet er noget at flytte til den tid.

Bedømt ud fra i torsdags er svaret et ”ja”. Her kunne de torvehandlende vælge mellem fiskebilen fra Hvide Sande Røgeri og ostebilen fra Osteland i Vejle, og selvom der ikke ligefrem var sort af mennesker på N. I. Møllers Plads, var der en jævn tilstrømning af kunder i det kølige, men flotte forårsvejr.

- Vi skal jo ha’ noget at spise, lød det fra Else Kristensen.

- Man kan ikke gå og være for ræd, supplerede hendes mand, Jens Høgsberg Kristensen.

- Vi tager de hensyn, vi er påbudt, understregede hans hustru, hvorefter ægteparret satte kursen hjemad mod en hyggestund på terrassen, hvor indkøbene skulle nydes.

I den skarpe forårssol havde Jørgen Fritzen fundet solbrillerne frem.

- Jeg bevæger mig ikke ret meget ud. Ellers er det konen, der står for de praktiske ting, men en gang om ugen er der brug for nye osteforsyninger, sagde han efter at have aflagt besøg hos ostebilen.

- Folk bevæger sig ret langt fra hinanden – det er det, der skal til for at stoppe det, konstaterede han anerkendende. Den betragtning var Poul-Erik Pedersen, der havde tilbagelagt den korte afstand fra sin lejlighed i Kirkegade på cykel, helt på linje med:

- Folk holder fin afstand – det har de godt nok lært, konstaterede han, og en tilsvarende adfærdsændring har han også oplevet i byens dagligvarebutikker.

Udsigten til, at torvehandlen skal flytte generer ham ikke:

- Flytningen betyder ikke så meget for mig – men jeg tror ikke, der kommer flere, lød hans umiddelbare vurdering.

Annonce

Ingen blomster

Birgit Rasmussen havde taget en rask spadseretur fra hjemmet på Blåbærvej i selskab med sin hund, som fulgte opmærksomt med i torvehandlen.

- Det er trist at se, at der er så lidt, nu da det er blevet forår. Jeg skulle også have haft lidt blomster, men det blev så ikke i dag, konstaterede hun, inden hun og hendes hund vendte snuderne hjemad mod Blåbærvej med deres indkøb – for en gangs skyld var den normale blomsterhandler ikke dukket op.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Politiet kom først og slukkede kælderbrand

Annonce