Annonce
forside

Stak samlever i ryggen med køkkenkniv: Drabsdom mod 29-årig stadfæstet

Vestre Landsret i Kolding stadfæstede byrettens kendelse. Arkivfoto

Det lykkedes ikke den 29-årige Tullerunnaq Tukummeq Egede at blive frifundet for manddrab. Nu skal landsretten nå frem til en straf.

Vejle/Jelling: Det var med et håb om at blive frifundet for manddrab og i stedet dømt for grov vold med døden til følge, at den 29-årige Tullerunnaq Tukummeq Egede ankede byrettens dom fra maj i år til Vestre Landsret.

I byretten blev hun idømt 11 års fængsel for knivdrabet på sin samlever, den 53-årige Johnny Andreassen, og tirsdag middag stadfæstede landsretten skyldkendelsen.

Syv nævninge og de tre dommere mente, at Tullerunnaq Tukummeq Egede gjorde sig skyldig i drab, da hun 31. maj 2017 stak sin samlever i ryggen med en køkkenkniv. Mens to nævninge mente, at hun "kun" skulle kendes skyldig for grov vold med døden til følge. Opgøret fandt sted i parrets hjem på Vejlevej lige øst for Jelling.

Flertallet af dommere og nævninge i landsretten var enige med anklageren i, at Tullerunnaq Tukummeq Egede må have indset, at det var overvejende sandsynligt, at Johnny Andreassen ville dø af det knivstik, hun gav ham i ryggen.

Annonce

Troværdig forklaring

Forsvarer Mette Grith Stage havde ellers plæderet for, at der var tale om grov vold med døden til følge.

Hendes argumenter gik blandt andet på, at hendes klient var vred og ked af det over den måde, Johnny Andreassen havde behandlet hende på. Derfor skulle han mærke den smerte, som han havde udsat hende for.

Men hun havde ikke haft ønske om, at den 53-årige kæreste skulle dø, sagde forsvarsadvokaten: Derfor stak den dømte kun én gang, og hun stak desuden ikke efter hjertet eller halsen, men i ryggen.

Efterfølgende ringede hun selv 112 og forsøgte at genoplive ham. Og da det gik op for hende, at han var død, blev hun ulykkelig, fremhævede forsvareren.

- Hvis man skal tilsidesætte hendes forklaring, skal den være helt utroværdig, eller der skal forelægge beviser, som er så håndfaste, at hendes forklaring kan tilsidesættes, mente forsvareren.

Landsretten lod sig dog ikke overbevise af hendes argumenter.

Strafudmålingen afgøres senere på eftermiddagen.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce