Annonce
Erhverv

Staten lukkede for strømmen

44-årige Jesper Svendsen er i Kina for at starte produktion af samlebånd for Ammeraal Beltech Modular. Opgaven er blevet forsinket af virus-udbruddet, som også betyder, at Jesper, der til daglig er manager for test og design hos Ammeraal Beltech i Vejle, får masser af tid til at benytte hotellets fitnesscenter. Privatfoto
Det har imponeret Jesper Svendsen, hvor effektivt de kinesiske myndigheder har lukket det store land ned i kampen mod coronavirussen.
Annonce

Vejle/Qingdao: Det er de kinesiske myndigheder, der suverænt styrer, hvilke arbejdspladser, der må holde åbent og hvilke der skal lukkes, når det store land rammes af en virus som den aktuelle coronavirus.

Og det gør de ganske effektivt, fortæller Jesper Svendsen.

- Det er ret vildt, hvor effektivt det er. Alt er lukket og alle holder sig indendøre. Der er enkelte supermarkeder, som har åbent, men helt normale ting som frisører, tøj-forretninger, restauranter og vaskerier er lukkede. Jeg vasker for eksempel al mit tøj i badekarret på mit værelse, fortæller Jesper Svendsen.

Den fabrik, som han skulle hjælpe i gang med produktionen af samlebånd, er ligesom tusindvis af andre også ramt - og der bliver holdt skarp øje med, at ingen forsøger at starte en produktion uden at have fået lov.

- Der skete det, at elværket lukkede for strømmen og dermed stoppede al produktion. Det var ikke kun hos os - sådan var det i det meste af Kina. Vi har fået strømmen igen, men der bliver holdt øje med, hvor meget strøm vi bruger, og hvis de kan se, at vi har startet produktionen uden at have fået lov, så kommer politiet her og lukker os ned og giver os en bøde, fortæller Jesper Svendsen.

Fabrikken i Qingdao skulle have været i fuld gang på nuværende tidpunkt. Jesper Svendsen fortæller, at der er givet grønt for start af produktionen mandag, men han er usikker på, hvor mange medarbejdere der dukker op. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Man skal være præcis i sin kritik

Danmark

Fund af corona-virus i hunde og katte: Fødevarestyrelsen afliver katte på minkfarm

Annonce