Annonce
Kultur

Statspenge går til Vejle: UCL får del i millionpulje

UC Lillebælt Erhvervsakademi og Professionshøjskole har fået 9,4 millioner kroner til et projekt, der skal løfte virksomheder i Syddanmark inden for digitaliseret og bæredygtigt byggeri. Arkivfoto: Vejle Kommune
Annonce

Vejle: University College Lillebælt Erhvervsakademi og Professionshøjskole (UCL) fik en god portion af kagen, da Danmarks Erhvervsfremmestyrelse uddelte støtte til seks projekter med i alt 63 millioner kroner.

UCL får 9,4 millioner kroner til projektet "Innovationslaboratorier Build 4.0", der skal løfte virksomheder i Syddanmark inden for digitaliseret og bæredygtigt byggeri.

Projektet tager udgangspunkt i virksomhedernes behov, udfordringer og problemstillinger, som i laboratorierne skal omsættes til nye produkter eller serviceløsninger for virksomhederne. Projektet bygger på et partnerskab, hvor blandt andre Statens Byggeforskningsinstitut bidrager med viden, mens BygFyn og InnoByg leverer netværk.

Annonce

Fra problem til produkt

I en pressemeddelelse fra Sekretariatet for Danmarks Erhvervsfremmestyrelse og Erhvervsstyrelsen beskrives projektet med disse ord:

"Formålet er at skabe en række innovationslaboratorier, hvor der arbejdes med konkrete problemstillinger, der defineres og initieres af virksomheder, inden for bæredygtigt byggeri ud fra en digital tilgang. Formålet med laboratorierne er at omsætte de identificerede problemstillinger til modeller, der kan omsættes til nye produkter eller services for de involverede virksomheder. Der er tale om et nyt projekt, der udbydes til virksomheder i Syddanmark."

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce