Annonce
Vejle

Status efter ni måneder: Statens tilskud dækker kun halvdelen af coronaregningen

Mange ting har været forandret i corona-året og har dermed kostet ekstra. Blandt andet har byrådet været tvunget til at flytte ud af byrådssalen på rådhuset, hvor det var umuligt at holde den nødvendige afstand. Arkivfoto: Leif Baun
Vejle Kommune har fået 26 millioner kroner fra staten til ekstra udgifter - men kommunen har brugt 52 millioner kroner.
Annonce

Vejle: Udgift 52 millioner kroner - indtægt 26,8 millioner kroner.

Sådan så Vejle Kommunes corona-regnskab ud ved udgangen af november måned sidste år.

Mandag får politikerne i økonomiudvalget en status over kommunens udgifter og indtægter i årets første 11 måneder - og her lyser corona-tallene rødt.

Det er blandt andet udgifterne til ledige, der betyder, at kompensationen fra staten ikke på nuværende tidspunkt står mål med kommunens udgifter. Men foreløbig tager borgmester Jens Ejner Christensen (V) situationen roligt:

- Regeringen har lovet, at kommunerne bliver kompenseret fuldt ud i forhold til corona, siger borgmesteren.

Han forudser, at det godt kan vare et stykke tid, før de resterende millioner dukker op på kommunens konto. Måske sker det først i forbindelse med sommerens forhandlinger mellem regeringen og Kommunernes Landsforening (KL) om økonomien i 2022:

- Og her kan vi naturligvis risikere, at regeringen siger, at landets finanser er så pressede, at der bliver skåret i bloktilskuddet til kommunerne. Og på den måde kommer vi måske i sidste ende til at betale en større del af corona-regningen, siger Jens Ejner Christensen.

Annonce

1,4 milliard i kassen

Skulle det ske, glæder borgmesteren sig over, at kommunens finanser er i orden. Oversigten til økonomiudvalget viser, at Vejle Kommune har en likviditet på 1,4 milliarder kroner, og at kommunens øvrige udgiftsposter i 2020 holder sig inden for det budget, der blev lagt i efteråret 2019.


Indtil det modsatte er bevist, lægger jeg til grund, at vi bliver fuldt kompenseret.

Jens Ejner Christensen (V), borgmester i Vejle


En måned, før budgetåret 2020 udløb, havde kommunen brugt 86 procent af budgettet og lå dermed på niveau med forbruget i budgetåret 2019.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Hedensted

Ny meningsmåling ryster posen i byrådet: Hver tredje vælger vil forlade V

Billund For abonnenter

Hun røg ud af byrådet: Ruth vil stadig sidde for bordenden

Annonce