Annonce
Erhverv

STB skifter direktør - men den gamle bliver i huset

STB Byg og STB Håndværk tager 1. maj første skridt i et glidende generationsskifte. Da træder Jens Winther (til venstre) tilbage som administrerende direktør. Ny direktør bliver Jan Boendorf Madsen (i midten). Direktør Jan Olesen (til højre) bliver på sin post. Foto: Michael Svenningsen
STB Byg A/S og STB Håndværk A/S gennemfører et glidende generationsskifte. Jens Winther træder tilbage som administrerende direktør og sætter sig i spidsen for bestyrelsen.

Vejle: - Man skal ikke stå i vejen for fremtiden. Vi har lagt en strategiplan frem til 2023, som sikrer et glidende generationsskifte i virksomheden og som led i den plan trækker jeg mig nu som administrerende direktør.


Man skal ikke stå i vejen for fremtiden.

Jens Winther, medindehaver og indtil fredag administrerende direktør i byggefirmaet STB Byg A/S og STB Håndværk A/S


Annonce

Sådan fortæller Jens Winther, medindehaver og indtil fredag administrerende direktør i byggefirmaet STB Byg A/S og STB Håndværk A/S.

1. maj overlader han chefstolen til 46-årige Jan Boendorf Madsen, der kommer fra en stilling som økonomichef i virksomheden, der har omkring 100 ansatte.

Jens Winther trækker sig dog ikke helt tilbage fra virksomheden.

- Jeg indtræder som bestyrelsesformand og vil fortsat være i huset, hvor jeg primært vil arbejde med salg og projektudvikling. Min primære opgave vil blive at sikre fødekæden og skaffe os opgaver, fortæller 62-årige Jens Winther, der siden 2011 har været medindehaver af STB BYG.

Medindehaver Jan Olesen, 58 år, hvis far stiftede firmaet i 1956, bliver på posten som direktør - i hvert fald nogle år endnu.

- Med tiden er det tanken, at jeg også skal trække mig fra direktørposten, men foreløbig bliver jeg på posten og planen er, at jeg skal have det samme tætte samarbejde, som Jens og jeg har haft, med Jan (Boendorf Madsen, red.), fortæller Jan Olesen, der overtog STB Byg fra sin far i 1986.

- Tanken er ikke, at Jan og jeg trækker os helt fra virksomheden, når strategiplanen er fuldt implementeret. Vi trækker os - og i første omgang er det kun mig - et skridt væk fra driften, men forbliver begge i bestyrelsen, tilføjer Jens Winther.

Ny direktør fra Hinnerup

Den nye direktør blev oprindeligt hentet til virksomheden i 2020 for at hjælpe STB Byg og STB Håndværk med at strømline økonomi og finans og de interne arbejdsgange i firmaet, som beskæftiger sig med hoved- og totalentrepriser over hele landet, samt egenproduktion inden for tømrer-, murer- og støbeområdet.

- Det var med den bagtanke og forståelse, at hvis kemien fungerede imellem os, så kunne Jan være et emne til mit job, fortæller Jens Winther, der kendte Jan Boendorf Madsen fra deres fælles fortid hos Velfac.

Jan Boendorf Madsen bor i Hinnerup ved Aarhus med sin familie og kommer fra en stilling som økonomidirektør ved Dovista-koncernen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland For abonnenter

Nærmede sig diskvalifikation: Carelink vandt kviktest-udbud i Syddanmark trods kritik for mangelfuld plan

Annonce