Annonce
Jelling

Steen rykker til AGF: Petterson skal udvikle århusianske talenter

Steen Petterson starter til sommer som head of coaching hos AGF. Indtil han tager fat på talentudviklingen, er han cheftræner for AGFs kvindeligahold. Pressefoto
51-årige Steen Petterson fra Jelling skal foråret 2021 være cheftræner for AGF's kvindeligahold. Efter sommer venter et andet, spændende job i den århusianske klub.
Annonce

Jelling: Det var et tilbud, den erfarne fodboldtræner og tidligere fodboldspiller, Steen Petterson, ikke kunne sige nej til, da chefen for AGF kvindefodbold kontaktede ham.

Til sommer tiltræder den 51-årige mand, der har base i Jelling, jobbet som head of coach i den århusianske fodboldklub. Men Steen Petterson er allerede tyvstartet i klubben som midlertidig cheftræner for AGF kvindefodbolds hold i Gjensidige Kvindeligaen, da holdets nye cheftræner først kan tiltræde til sommer.

- Det giver rigtig god mening, at jeg træder til det halve år indtil Katrine (Katrine S. Pedersen, den ny cheftræner, red.) tiltræder. Det giver mening, at det er en, der som jeg fortsætter i klubben, siger Steen Petterson, da Vejle Amts Folkeblad fanger ham på mobiltelefonen på vej til Århus.

Selvom han glæder sig til at stå i spidsen for de århusianske fodboldkvinder, så er det jobbet med at udvikle talenterne, Steen Petterson ikke kunne afslå.

Annonce

Anden gang Århus kalder

Steen Petterson, der til daglig er lærer på Fredericia Friskole, har en karriere som professionel fodboldspiller i OB og B1909 bag sig. Og så har han tidligere været ungdomstræner i FC Midtjylland, assistenttræner i 2. division for Ringkøbing IF's herrehold, mens han senest har været sportschef for Vejle Boldklubs kvindeafdeling. Sideløbende har Steen Petterson arbejdet med talentudvikling og undervisning på idræts- og efterskoler.


AGF vil gerne være det mest attraktive pigetalentmiljø. Det vil jeg rigtig gerne være med til at skabe.

Steen Petterson, head of coaching AGF kvindefodbold


For tre år siden takkede Steen Petterson nej til et trænerjob i VSK Århus, som er den af de to klubber, der leverer talentfulde fodboldpiger til AGFs ligahold. I dag glæder han sig til sit nye job, hvor han blandt andet får sin daglige gang i VSK Århus og IF Lyseng. Som head of coaching skal Steen Petterson stå i spidsen for talentudviklingen.

- Det er et rigtig interessant job, og AGF har gang i et spændende projekt med store ambitioner. De vil gerne være det mest attraktive pigetalentmiljø. Det vil jeg rigtig gerne være med til at skabe, siger Steen Petterson, der til sommer må gå ned i tid i skolelærerjobbet.

Han tilføjer:

- Fodbold har altid og vil altid være noget, der fylder i mit liv. Det er svært at slippe. Men det er jo en drøm at få lov at lave noget, jeg har beskæftiget mig med hele mit liv.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce