Annonce
Egtved

Steffen har genfundet glæden ved at cykle gennem landsdækkende kampagne

"Vi cykler til arbejde"-kampagnen har for Steffen Rasmussen været det skub, der skulle til, for at han begyndte at lade bilen stå og tage cyklen til og fra arbejde i stedet. Det er han blevet så glad for, at han fortsætter, når kampagnen slutter ved månedens udgang. Foto: Yilmaz Polat
Steffen Rasmussen er en af 16 medarbejdere hos Naturstyrelsen, der cykler på arbejde i forbindelse med en landsdækkende kampagne i maj. Det er han blevet så glad for, at han fortsætter, når kampagnen slutter.

Randbøl: - Jeg kan mærke, at jeg er anderledes frisk, når jeg kommer på arbejde. Det giver en anden energi at starte dagen med at cykle i stedet for at tage bilen.

Det fortæller Steffen Rasmussen, der er udbudskonsulent hos Naturstyrelsen. I forbindelse med Cyklistforbundets landsdækkende kampagne "Vi cykler til arbejde" har hans arbejdsplads opstillet et hold på 16 medarbejdere, som i hele maj måned cykler på arbejde - enten helt eller delvist, alt afhængig af hvor langt fra arbejdspladsen, de bor. Steffen Rasmussen er en af dem. Han bor til daglig i Vandel.

- Jeg købte sidste år en rigtig god cykel, fordi jeg tænkte, at jeg skulle til at cykle til og fra arbejde hver dag, men jeg kom aldrig i gang med det. Jeg var faktisk begyndt at få lidt dårlig samvittighed over at have købt den, for at den så bare skulle stå urørt i gangen så længe. Da jeg hørte, at vi deltog i den her kampagne, tænkte jeg "nu skal det være løgn. Nu skal jeg i gang med at cykle", forklarer han.

Annonce

Vi cykler til arbejde

Cyklistforbundet står bag kampagnen "Vi cykler til arbejde", som siden 1997 er blevet en fast tradition på tusindvis af danske arbejdspladser. De seneste fem år har deltagerantallet ligget mellem 60.000 og 100.000.

Naturstyrelsen har stillet hold til kampagnen i cirka 20 år. I år stiller styrelsen med et hold på 16 mand.

Nogle cykler hele vejen fra hjem til arbejdsplads - nogle cykler en del af distancen ved eksempelvis at stille bilen ved børnenes skole og cykle resten af vejen eller cykle til togstationen i stedet for at tage bilen.

Skønt at cykle

Det var en rigtig god beslutning, for Steffen Rasmussen nyder at cykle på arbejde.

- Det er så skønt at cykle gennem skoven og kunne høre fuglene synge. Jeg har ellers ikke rigtig cyklet i en del år og havde nok lidt glemt, hvor dejligt det egentlig er, siger han.

Han kan godt undre sig over, at han ikke er begyndt at cykle på arbejde før. Det har nok bare været ren vane at tage bilen, gætter han.

- Jeg har faktisk kun fire kilometer, og det går nærmest lidt nedad hele vejen, så jeg er ikke engang helt svedig, når jeg kommer på arbejde. Til gengæld er jeg anderledes morgenfrisk, når jeg når frem, og det nyder jeg.

Med et ret stillesiddende job er det også dejligt lige at få rørt kroppen lidt på vejen til og fra arbejde, synes han.

Fortsætter efter kampagnen

Cykelturen giver både glæde og motion, den sparer slitage og udgifter til benzin på bilen, og det er gavnligt for naturen. Der er alle mulige gode grunde til at cykle. Det kan Steffen Rasmussen kun tilslutte sig.

- Jeg vil helt sikkert lægge mig i selen for at fortsætte med at cykle, når kampagnen slutter ved udgangen af maj. I hvert fald i sommerperioden. I min fritid vil jeg også til at cykle noget mere, for jeg har virkelig fundet genglæden ved at cykle, siger han.

Steffen Rasmussen nyder at cykle gennem skoven og nyde solen og fuglenes kvidren. Indtil videre har han været heldig med vejret og kun oplevet en enkelt byge. Foto: Yilmaz Polat
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
VB

VB-træner: Vi skabte nok til at vinde

Annonce