Annonce
Fredericia

Stella i chok over kaos i sundhedshuset: Sygehus Lillebælt dropper nu drop-in vacciner

Fredericia Sundhedshus blev onsdag overrumplet af borgere, der ville have coronavaccination. Folk både med og uden tidsbestilling mødte op onsdag formiddag og stod i tæt kø.  Foto: Søren Gylling
Fra torsdag morgen vil det ikke længere være muligt at få vaccine uden tidsbestilling i Fredericia Sundhedshus. Det sker efter alt for mange borgere både med og uden tid mødte op til coronavaccination onsdag.

Fredericia: - Jeg er dybt rystet.

Sådan lyder det fra Stella Lange, der onsdag formiddag ankom til Fredericia Sundhedshus i god tid til sit tredje stik coronavaccine.

- Nu har vi i så lang tid hørt på, at vi skal holde afstand. Og så stod vi som sild i en tønde. Køen gik fra indgangspartiet gennem gangene ned til der, hvor vi blev vaccineret, og vi stod og pustede hinanden i nakken, for vi har jo ikke længere masker på. Det var et mareridt, fortæller Stella Lange, der lider af en kronisk nervesygdom og dermed er en af de, der er særligt udsatte, hvis hun bliver smittet med coronavirus.

Annonce

Stella havde modtaget invitation til tredje stik i sin eboks og booket tid på internettet til klokken 10.00.

- Når nu der var mulighed for at få vaccinen i Fredericia, ville jeg gerne undgå at køre. Men jeg fortrød, at jeg ikke var taget til Kolding, hvor jeg fik første og andet stik. Det fungerede i hvert fald ikke i sundhedshuset, lyder det fra Stella Lange.

Slut med stik uden tid

Økonomi- og planlægningschef på Sygehus Lillebælt, Carina Brinch Rasmussen, beklager, at der var det, hun kalder 'planlagt kaos' i sundhedshuset onsdag.

Årsagen til trængslen i sundhedshuset er, at Region Syddanmark i sidste uge sendte invitation til tredje coronavaccine til flere borgere. Og af hensyn til de ældre borgere, der har svært ved at booke tid online, valgte Sygehus Lillebælt at fortsætte med tilbuddet om vaccine uden tidsbestilling.

Vi vidste ikke, hvor meget vi ville blive rendt over ende. Nu vil vi rette ind.

Carina Brinch Rasmussen, økonomi- og planlægningschef, Sygehus Lillebælt

- Der har længe været drop-in vaccination i sundhedshuset to dage i ugen, så borgerne i Fredericia nemt kan få deres tredje stik. Så vi har forsøgt at holde åben for både folk med tidsbestilling og drop-in. Vi vidste ikke, hvor meget vi ville blive rendt over ende, forklarer Carina Brinch Rasmussen og forsøger at se lyst på situationen:

- Men det er jo egentlig en positiv historie. Folk vil gerne have det tredje stik. Det har bare været svært at forudse, hvor mange der ville have det.

Sygehus Lillebælt, der står for udrulning af tredje vaccine, retter ind og allerede fra torsdag vil det kun være muligt at få vaccination, hvis man har booket tid til vaccinen.

Annonce
Vejle For abonnenter

79-årige Nancy faldt og fik ikke hjælp i 40 minutter, men plejehjemsleder afviser, at der blev begået fejl: 'Vikaren havde travlt med at smøre mad - hun gjorde ikke noget forkert'

Danmark

Fredagens coronatal: Færre smittede - flere indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Manglende tider, trælse køreture og lange køer gør det nærmest umuligt at blive testet: 'Hvis ikke man er syg, inden man kommer ind, så bliver man det af at stå i kø udenfor i så lang tid'

Erhverv For abonnenter

Familieejet virksomhed præsterer stort millionoverskud: - Vi forbereder os på endnu en travl periode

Alarm 112

Aggressiv bilist blev stiktosset på parkeringsvagt: Kastede med madvarer og skældsord

Erhverv

Rørte virksomhedsejere modtog pris: - Vi er så heldige at have vind i alle sejl i øjeblikket

Heunicke havde håndskrevne noter fra nøglemøde med i Minkkommission

Hedensted For abonnenter

Posen er rystet voldsomt i fordeling af poster i det nye byråd: Kun én beholder sin formandspost

Erhverv

Hoteller og restauranter rammes af julefrokost-aflysninger: - Det ser slemt ud i øjeblikket

Alarm 112

Eksplosioner og gift i landsbyhave: Kendt ægtepar ramt af groft hærværk gentagne gange

Støtteparti indkalder statsminister til hasteforespørgsel: Sundhedsvæsen har brug for redningspakke

Vejle

Borgerne i Sandvad er skuffede: Det er ikke godt nok Mattias Tesfaye

SYNSPUNKT For abonnenter

Efter det bitre opgør mellem de gamle venner i Vejle Byråd: 'Skulle jeg pege på Martin, fordi vi var venner? Den slags kammerateri hører fortiden til'

Vejle Boldklub

Lyt til podcasten om VB: Selvfølgelig er en statue af den største danske spiller nogensinde en god ide

Annonce