Annonce
Give

Stemningsfuld mindehøjtidelighed for britisk bombesætning

Forhenværende flyverpræst Kaj Ross-Hansen var blandt talerne ved mindehøjtideligheden. Foto: Jim Hoff
75 års dagen for nedskydning af et Lancasterbombefly over Dørken, blev højtideligholdt ved Vesterlund. Slægtninge til de syv dræbte deltog.

Vesterlund: I omegnen af 150 gæster mødte op til den fine mindehøjtidelighed, som 22. maj komiteen havde programlagt ved RAF-mindestenene onsdag aften.

Gæsterne blev ved ankomsten til mindeceremonien mødt af sang leveret af Kildernes Kor.

Ud over fremmøde af lægfolk var der også repræsentanter fra Hjemmeværnsdistrikt Sydøstjylland, diverse lokale luftværn og pårørende til de dræbte besætningsmedlemmer fra England til stede. Arrangementet blev ud over korsang, taler og kransenedlæggelse også beriget med et højtflyvende besøg af et RV8-fly med pilot Thomas Dam ved roret.

Efter denne oplevelse fik Kim Dalgaard Poulsen, der er chef for Hjemmeværnsdistrikt Sydøstlylland, ordet. Og det tog han - endda på engelsk som en slags hyldest til de to fremmødte engelske pårørende Angela Heard og Rosemary Gotch.

De betalte for øvrigt senere tilbage ved at inkorporere otte danske gloser i deres tale til danskerne.

Herefter fulgte en både munter og dybsindig tale ved flyverpræst emeritus Kaj Ross-Hansen.

Lars Hansen fra 22. maj komiteen bød folk velkommen. Foto: Jim Hoff

Han gik blandt andet i dybden med en soldats tankegang og grublerier omkring det at skulle slå et andet menneske ihjel i krig.

- Er du din broders vogter, som det hedder i biblen. Det spørgsmål stiller soldater sig dagligt verden over. Og når vi taler om krig og om at forsvare dem, vi har kær, og de, der er undertrykte, må svaret nødvendigvis blive ”ja”, lød Kaj Ross-Hansens pointe.

To pårørende til de nedskudte besætningsmedlemmer holdt også korte taler. Blandt andet havde Rosemary Gotch lært sig nogle danske gloser, som alle tematisk dannede en ramme omkring hendes tale. Der var ordene: huske, frivillig, offer, venskab og tak.

Desværre var der problemer med lydanlægget, da Rosemary Gotch erklærede sin glæde og stolthed over at være en del af aftenens mindehøjtidelighed.

Aftenen blev rundet af med trompetfanfaren "Last Post", og efterfølgende gik dele af følget ned i Vesterlund Sognehus, hvor der var kaffe, kage og mere sang fra "Kildernes Kor".

Annonce
Forsiden netop nu
Kultur For abonnenter

Siriuspatruljen samles ved Vejle Fjord: Her kan fortælles historier om kulde, afsavn og 100 dage uden bad

112

Campinghytten var fuld af tyvekoster: Retten udviste de to gerningsmænd

Annonce