Annonce
Hedensted

Stenderup-borgere føler sig fanget i politisk spil: - Alle i byen synes, en hal er en god idé

Den nye hal skal bygges på fodbolbanerne bagved Stenderup Skole, og det er der masser af plads til, mener MarianneThomsen, Lars Jakobsen, Tommy Kristensen, Rasmus Nielsen og Søren Frederiksen. Foto: Michael Svenningsen

Borgerne i Stenderup kan ikke forstå, hvorfor et flertal i byrådet ikke vil give byen en hel hal. En borgergruppe har nemlig gjort et stort forarbejde, der viser, at det er en god idé.

Stenderup: Borgerne i Stenderup er dybt frustrerede i disse dage. De føler, at de er blevet fanget i et politisk spil mellem to blokke i byrådet i sagen om en ny idrætshal i byen. Den ene blok vil give byen en hel hal, den anden, som sidder på flertallet, vil bygge en mindre multisal, der hører under kommunen.

- Alle byen er enige om, at en hel hal er en god idé. Der er massiv opbakning, og vi har undersøgt, om økonomien kan holde, så vi kan ikke forstå, at politikerne ikke vil lytte til det, siger Søren Frederiksen fra Stenderup.

En borgergruppe på otte mand har det seneste halve år arbejdet intenst for at undersøge grundlaget for en ny hal på opfordring fra netop kommunen. I forbindelse med renoveringen af Stenderup Skole stod det klart, at den gamle gymnastiksal skulle bruges til faglokaler, og derfor skulle der bygges nyt. Det spillede sammen med et mangeårigt ønske i byen, nemlig en idrætshal.

Borgergruppen har derfor undersøgt mulighederne for at bygge en 20 gange 40 hal med møderum og omklædning samt musiklokale til skolen.

- Vi har lavet ret meget research, som viser, at andre byer fraråder en multisal fremfor en hel hal, fordi en multisal er for ufleksibel. Det er jo heller ikke de ekstra kvadratmeter til to badmintonbaner, der er dyre, siger Søren Frederiksen, der sammen med resten af gruppen har inviteret avisen på besøg for at give deres version af sagen.

Som foråret skred frem stod det nemlig klart, at et flertal i byrådet ikke ønsker en hal, fordi flertallet mener, at der ikke er behov for en hal, samt at det vil belaste kommunens andre haller.

Det bliver ikke bare en hal, det bliver et mødested for byen.

Tanja Vestergaard

En hal i Stenderup

Arbejdsgruppen har lavet et oplæg til anlægs- og driftbudget for en 20-40 hal med tilhørende musiklokale, mødelokale, fire omklædningsrum, kontor og depotrum.Byggesum: 14 mio. kr. Hertil kommer 1,1 mio. kr. til et musiklokale, som kommunen skal betale.

Drift: Forudsætter et driftstilskud fra kommunen på i alt 900.000 kr. En del af pengene giver kommunen i forvejen i lokaletilskud til andre haller. Hallen selv skal hive indtægter for 45.000 kr. hjem.

Regnestykket giver et overskud på 12.000 kr., men arbejdsgruppen regner med mere, fordi man ikke har talt weekendstævner og arrangementer med.

En multisal koster otte-ni mio. kr. at bygge. Hvor meget den koster i drift vides ikke, da den bliver en del af Stenderup Skoles økonomi.

En borgergruppe har det seneste halve år regnet sig frem til at økonomisk bæredygtig model for en hal i Stenderup. Fra venstre er det Rasmus Nielsen, Lars Jaakobsen, Tommy Kirstensen, Søren Frederiksen og Marianne Thomsen. Foto: Michael Svenningsen

Hornsyld vil gerne have en hal mere

Men de argumenter holder ikke, mener Stenderup-borgerne.

- Folk fra Stenderup tager til Torsted for at bruge hallen der, og sportsklubben har lejet sig ind i Castberggårds hal, som er privat, til stævner, siger Marianne Thomsen.

Rasmus Nielsen fortæller, at byens sportsklub, der har 75 medlemmer, i øjeblikket slet ikke har indendørs træning om vinteren.

- De eneste tider, vi har kunnet få i eksempelvis Hornsyld og Rårup er meget sene tider, og det duer ikke i forhold til til børn, siger Rasmus Nielsen.

Gruppen har lavet et skema, som viser, hvordan haltiderne kan være fordelt i den nye hal. Der er både morgentræning, spinning, ældreaktiviteter, fodbold, badminton, gymnastik, volley og basket. Alle aktiviteter, som gruppen har opbakning til fra byen.

Faktisk tilbød Hornsyld Idrætscenter før sommerferien at bygge en satellithal i Stenderup, et projekt der dog blev for vidtgående, men centerleder Lars Gyberg fortæller til Folkebladet, at en hal i Stenderup vil være en fordel for Hornsyld.

- Vi meget presset på tider i dagtimerne, fordi vi servicerer tre skoler, så vi vil ikke lide under, at Stenderup fik en hel hal, fortæller centerler Lars Gyberg, der har gået med overvejelser om at bygge en tredje hal i Hornsyld på grund af pladsmanglen.

En borgergruppe mener, at behovet for en hel hal i Stenderup er til stede. Foto: Michael Svenningsen
Annonce

Vil selv skaffe penge

Stenderup-borgerne peger på, at byen er vant til at trække i arbejdstøjet. Der var byen selv, der skaffede penge til en ny parkeringsplads ved skolen, pannabane, og naturprojekter. Og borgergruppen er villig til at sætte alt ind på at få skrabet endnu flere penge sammen, så hallen kan blive en realitet, og kommunen ikke bliver belastet unødigt økonomisk.

- Hvis vi får ejerskab til vores egen hal, vil det betyde rigtig meget for byen. En multisal, som bestyres af skolens pedel, vil slet ikke give det samme, forklarer Lars Jakobsen.

Borgergruppen kan ikke forstå, at der ikke er blevet taget hensyn til deres arbejde og gode argumenter, samt det faktum, at en hal i Stenderup har været en ønske i rigtig mange år. De gætter på, at der er tale om et politisk spil mellem to blokke i byrådet, og at det går ud over byen.

- Vi har denne ene chance for at få en hal, eller bliver det aldrig til noget, siger Søren Frederiksen frustreret og tilføjer, at det bestemt heller ikke kommer til at gavne det lokale engagement, hvis byen ikke får en hal.

Annonce
Vejle

Tag kandidattesten her

Vejle For abonnenter

Er det smart eller plat? I Nordsjælland går de på arbejde i pyjamas - og det kan også komme på tale i Vejle

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Fredagens coronatal: Yderligere 1270 er testet positive for corona

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle Boldklub

Se videoanalysen: Endelig vandt VB - fredag aften blev det til en fortjent sejr over FC Nordsjælland

Alarm 112 For abonnenter

26-årig anholdt i Vejle i stor narkosag: Fik en liter amfetaminolie sendt til Vejle med posten

Navne

Når røgkanonen fyres af ved et uheld, kan Lotte nulstille systemerne

Vejle

Trods vejlukning i aftentimer: Derfor er indfaldsvej først færdigasfalteret en uge senere end planlagt

Vejle

Afstemning: Hvilken af disse byer giver det mest mening at få en bybusrute til - hvis du skulle bestemme

Navne For abonnenter

Så skal der drikkes champagne: Alle naboer er inviteret til Irmgards 103-års-fødselsdag

Debat

Sammen om det gode ældreliv i kommune og region

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Egtved

Provokerende udsagn om bybusser og folk i millionvillaer har vakt opsigt: Det her er langt under lavmålet, mener Vejles viceborgmester

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Billund

Borgmesterkandidat kom hjem til indbrud: - Alt er hældt ud af alle skabe og skuffer

Sydjylland For abonnenter

Ny anholdelse i stor narkosag: Ung mand mistænkes for indsmugling af 22 kilo amfetamin og salg for 71.000 kroner

Kultur

Kød-fri festival deler vandene: 'Hold fingrene fra vores kød'

Annonce