Annonce
Hedensted

Stenderup-borgere vælter ind i ny hal: Vi har fået meget for pengene

Indtil videre bruges den nye hal i Stenderup af badmintonspillere og et dansehold, men Stenderup Sportsklub vil gerne have flere aktiviteter ind i hallen. Foto: Elisabet D. Hyttel
Stort set alle timer er booket i den nye sportshal i Stenderup. Vejen dertil har været lang og kringlet, men nu er borgerne begejstrede.

Stenderup: Det er ingen hemmelighed, at den sportshal, der netop er åbnet ved Stenderup Skole har været omdiskuteret.

- Jeg gør det aldrig igen, men resultatet er fantastisk, siger Rasmus Nielsen, der selv er badmintonspiller og har siddet i byggeudvalget for hallen.

I flere år har byens borgere måtte drage udenbys, når der skulle spilles badminton eller dyrkes indendørs idræt, fordi skolens gymnastiksal er for lille.

Annonce

Ikke en hel hal

Derfor var der begejstring i byen, da en plan for at modernisere Stenderup Skole og bygge en ny hal blev offentliggjort i 2018.

Men skuffelsen var stor, da byrådet besluttede at bygge en multihal på 30 gange 21. For byen havde ønskede en hal på 20 gang 40 meter, og det var der ikke flertal for i byrådet.

I stedet blev hallen i fuld badmintonhøjde med plads til tre baner, der er et særligt affjedrende gulv, trapper, der kan funger som tilskuerpladser og selvfølgelig omklædningsrum.

Undervejs i byggeprocessen er der blevet tilføjet flere detaljer, og placeringen er blevet ændret.

- Det gode ved den her hal er også, at der er mulighed for at bygge den ud til en hel hal, hvis der bliver flertal for det på et tidspunkt, forklarer Rasmus Nielsen.

Annonce

Alt booket

At der har været behov for hallen, kan Henrik Mathiesen fra Stenderup Sportsklub, der står for booking af banerne, skrive under på.

- Jeg har kun en time i løbet af ugen, som ikke er besat, men der har været nogen og spørge til den, forklarer Henrik Mathiesen, der kan booke baner fra kl. 18 til 22 på fire hverdage.'


Vi har fået folk i gang med at spille badminton, som ikke tidligere har spillet.

Marianne Poder Thomsen, Stenderup SK


Han glæder sig også over, at hallen har affødt et nyt tiltag i byen, for hver onsdag mødes 25 kvinder til dansefitness i hallen.

- Vi har flere tiltag undervejs blandt andet for børnene, men vi har været hæmmede af coronavirus, forklarer Henrik Mathiesen.

Generelt er begejstringen stor blandt sportsfolkene for de nye rammer.

- Vi vidste godt, at der var behov for det, og vi kan se, at folk fra Bjerre begynder at komme her. Hallen skal nok blive samlingssted for byen, forklarer Marianne Poder Jensen.

Annonce

Indvielse næste år

Også skoleleder Anders Harfot glæder sig over hallen, som også skolens elever bruger i stor stil.

- Det betyder meget for byen. Der er plads til pensionisterne i de dagtimer, skolen ikke bruger hallen, fortæller skolelederen, der ærgrer sig over, at man ikke kan holde en officiel indvielse af hallen.

Han håber, at man til næste år, når også skolen er færdig, kan holde en officiel indvielse.

Multihal i Stenderup

Den nye hal er 30 gange 21 meter og har en indvendig højde på 8,5 meter.

Højden betyder, at bygningen bliver gravet 70 cm ned i jorden.

Ud over hallen indeholder den nye bygning skolens kontor, et musiklokale, nye omklædningsrum og et klublokale.

Byggeriet har kostet omkring 11 mio. kr.

Henrik Mathiesen, Marianne Poder Thomsen og Rasmus Nielsen fra Stenderup Sportsklub er meget glade for den nye hal, som lynhurtigt er blevet fyldt med badmintonspillere. Foto: Elisabet D. Hyttel
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Ib Kragh endte som nummer syv i mørket

Danmark

Få overblikket her: Politikerne blev enige i nat - Danmark genåbner næsten 21. maj

Annonce