Annonce
Debat

Stenen i skoen kunne måske været fjernet eller gjort tålelig, hvis der var givet mere tid til forhandling i og med TrekantBrand

Hans Hoffensetz. Pressefoto
Annonce

Læserbrev: Byrådet har netop med et snævert flertal besluttet, at Vejle Kommune ikke fra 2022 skal være med i fællesberedskabet TrekantBrand.

Et stor beslutning, som efter min vurdering godt kunne have brugt lidt mere tid og overvejelser.

TrekantBrand har nu efter fire år nået et professionelt og højt fagligt niveau, som kommunerne har brug for - ikke mindst hvor fremtidens beredskab skal løse flere store og komplekse opgaver blandt andet inden for miljø og klima.

Flere store og komplekse opgaver kalder på større fælleskaber og en endnu højere faglighed og specialistviden, som opnås ved synergier, når flere går sammen. Herunder at der er fælles køretøjer og materiel, som kan bruges i alle kommuner.

De fire år, der er gået, har været en stor opgave med at forene forskellige kulturer, som der har været i vidt forskellige brandvæsner. Som jeg hører det, er der nu stor tilfredshed i "den spidse ende" hos medarbejderne, der har fundet sig til rette og kan se fordelene i det store fællesskab.


Den effektiviseringsgevinst, der var grundlaget for skabelsen af TrekantBrand, er ikke realistisk i dag.

Hans Hoffensetz


Stenen i skoen er økonomien og de besparelser, der endnu ikke er opnået ved effektivisering.

Det et ikke godt nok, at der ikke er styr på økonomien, men heri må også ligge, at den effektiviseringsgevinst, der var grundlaget for skabelsen af TrekantBrand, ikke er realistisk i dag.

Det er blevet dyrere at drive et beredskab, også selvom der bliver ryddet alvorligt op i forskellige sideopgaver, som de enkelte kommuner selv må tage hjem eller betale for.

Nu skal året bruges på at få skabt et nyt, moderne og fremtidssikret beredskab, som giver tryghed og sikkerhed for os borgere. Det skal nok lykkes i Vejle Kommune - for vi kan meget, når vi vil. Men det bliver ikke samlet billigere.

Stenen i skoen kunne måske været fjernet eller gjort tålelig, hvis der var givet mere tid til forhandling i og med TrekantBrand.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Hedensted

Delvis genåbning af efterskoler: Storebror pakker tasken, mens lillesøster må blive hjemme

Annonce