Annonce
Sport

Stigende smitte i stort villakvarter: Fodboldklub beder om, at man smutter hjem straks efter træningen

Trods stigende smitte blandt børn i området fortsætter fodboldtræningen i Vinding SF. Det skyldes, at Vejle Kommune ikke opfordrer klubben til at indstille aktiviteterne. Foto: Google Street View
Flere børn i Vinding er, ifølge Vejle Kommune, smittet i fritiden. Det har fået Vinding SF til at sende appel til medlemmerne, selvom fodboldafdelingen ikke kender til smittetilfælde.

Vinding: Corona-smitten er på fremtog i Vinding-området, hvor 13 er konstateret smittet den seneste uge.

Meldingen fra sundhedsmyndighederne lyder, at smitten især ser ud til at have ramt flere af bydelens børn.

Ifølge Styrelsen for Patientsikkerhed drejer det sig specielt om "de aktive børn, der bruger områderne omkring den lokale idrætsforening", som Vejle Kommune skriver i en pressemeddelelse.

Annonce

Kommunen har derfor rettet henvendelse til Vinding Sportsforening, og det fik torsdag aften klubbens hovedbestyrelse til at sende en mail ud til medlemmerne.

Må ikke samles

Her sender bestyrelsen en klar opfordring til de spillere, der møder til fodboldtræning i Vinding SF om først at møde op på tidspunktet for træningsstart, mens de skal forlade anlægget, når aktiviteten slutter.

Klubben understreger, at der både før og efter træningen fortsat gælder et forsamlingsforbud på højest fem personer, så det duer ikke at samles i en større flok og fortsætte spillet efter træning.

Annonce

Kender ingen smittede

Hos klubbens fodboldafdeling er de dog kede af, at det med kommunens udmelding kommer til at fremstå, som at nogle af de smittede børn er fra Vinding SF's ungdomshold. Det er ikke tilfældet, fortæller afdelingens næstformand, Henrik Farmann.

- Vi kender ikke til smittetilfælde i forbindelse med fodboldaktiviteter. Når vi skriver ud til medlemmerne, er det fordi kommunen har henvendt sig til os og har bedt os indskærpe retningslinjerne. Men vi har ingen smittede i denne omgang. Vi har haft tilfælde, men det var i efteråret, siger Henrik Farmann.

Annonce

Stopper ikke træning

Et midlertidig stop for fodboldtræningen bliver der ikke tale om, for Vejle Kommune opfordrer ikke til en nedlukning, men til øget påpasselighed. Den linje følger fodboldafdelingen.

- Jeg tror ikke, vi lukker træningen, hvis en enkelt bliver smittet. Men vi vil overveje det, hvis antallet eskalerer, siger næstformanden.

I stedet opfordrer klubben til, at børnene skal huske at tage hensyn til hinanden både under træningen, ved ankomsten og træningens afslutning.


Vi håber snart at kunne mødes igen under mere almindelige omstændigheder. Indtil da, pas på hinanden og jer selv.

Vinding SF's hovedbestyrelse i mail til medlemmer


"Og hvis du føler dig det mindste syg, så drop dagens træning og bliv testet," skriver hovedbestyrelsen i mailen.

Annonce

Appellerer til forældrene

På grund af den stigende smitte i Vinding er Region Syddanmark på plads både fredag og lørdag i Vindinghallen, hvor alle over 12 år kan få taget en gratis lyntest med en af de korte podepinde.

Vejle Kommune opfordrer Vinding-borgerne til at at lade sig teste, og samtidig sender kommunen en appel til områdets forældre om at hjælpe børnene til at undgå at blive smittet i deres fritid.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

NPV satser på byggestart inden nytår: Posthusgrunden skal bebygges fra 'den billige ende'

Kultur

Kæmpe overraskelse: Se Danmarks bedste pressefotos

Annonce