Annonce
Ikast-Brande

Stigning i antallet af ledige pleje- og ældreboliger

I klyngen omkring Brandlundparken i Brande, som også omfatter ældreboligerne på Skolestien og Søndervænget, var 16 af i alt 70 ældreboliger ledige. Foto: Mikael Lund
Fordobling i antallet af ledige kommunale plejeboliger, og hver femte ældrebolig står tom.

Ikast/Brande: En gang i kvartalet får Ikast-Brande Kommunes sundheds- og omsorgsudvalg en orientering om udviklingen i antallet af ledige pleje- og ældreboliger. Det seneste halve år har budt på en relativt stor stigning indenfor begge boligtyper.

I alt råder Ikast-Brande Kommune over 289 plejeboliger samt 169 ældreboliger uden døgnvagt. Dertil kommer 52 almene boliger med kommunal anvisningsret og 24 boliger til midlertidigt ophold på rehabiliteringscenteret Dybdalsparken i Engesvang.

Antallet af ledige kommunale plejeboliger var i november helt nede på 13, men siden er det fordoblet til 27. Det svarer til, at næsten 10 procent af plejeboligerne stod tomme i maj, men selvom der er tale om en stor stigning, er antallet omtrent det samme som et år tidligere, hvor der var 28 ledige plejeboliger i kommunen.

Annonce

Mest markant har udviklingen været på friplejehjemmet Højris Have i Ikast, hvor 7 af 15 plejeboliger var ledige i maj, men ingen af kommunens otte plejecentre kunne melde ”alt udsolgt”.

Mange ledige ældreboliger

Samtidig var der ved opgørelsen i maj 36 ledige ældreboliger. Det svarer til, at mere end hver femte ældrebolig stod tom. I klyngen omkring Brandlundparken i Brande, som også omfatter ældreboligerne på Skolestien og Søndervænget, var 16 af i alt 70 ældreboliger ledige, mens BHI i Ikast havde 8 boliger stående tomme.

Mens udviklingen indenfor plejeboliger langt henad vejen kan forklares med sæsonudsving, ser der ud til at være tale om en reel stigning i antallet af ledige ældreboliger.

For et år siden var der således 26 ledige ældreboliger i Ikast-Brande, og siden har antallet svinget mellem 23 og 27.

Konsekvensen af, at pleje- og ældreboligerne står tomme, er, at kommunekassen går glip af den månedlige lejeindtægt.

12. august skal der i øvrigt tages første spadestik til anden etape af plejecenteret Bøgildlund i Ikast, som står foran en fordobling fra 24 til 48 plejeboliger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce