Annonce
Børkop

Stilhed før stormen: Mens Brejning venter på braget

De smukke bygninger ved Comwell Kellers Park danner rammer om et politisk stormvejr, hvilket har fået pressen til at finde vejen til det store hotel ved Vejle Fjord. Her er det TV 2 News, der er i gang med at sende live. Foto: Jørgen Flindt
Venstres top er samlet i Brejning i disse dage, og det har fået pressen til at samle sig ved hotellet, der er spærret af. Indtryk fra den stille stund før en mulig politisk storm bryder løs.

Brejning: Caféen åbnede klokken 14. Som den gør hver fredag, men i dag det anderledes hos Café Brejning. Muligvis skal der nemlig langes lidt flere fadøl over disken. Caféen har meldt ud, at hvis man er medlem af Venstre, og er med til møderne på Hotel Comwell Kellers Park, ja så kan man komme forbi caféen og få en gratis øl.

Klokken er halv tre og udenfor caféen sidder fire mand og drikker en øl, men de er tilknyttet havnen. Ikke noget med Venstre.

- Lige nu er her ingen forskel. Det er en fredag, som alle andre fredage, siger Lenette Glenstrup, der er bartender.

Brejning er i disse dage midtpunkt i det stormfulde politiske øje. I hvert fald set fra partiet Venstres synspunkt. Partiet holder forretningsudvalgsmøde fredag og lørdag er det hovedbestyrelsesmøde i Brejning.

Det har været besluttet i månedsvis, og et partis hovedbestyrelsesmøde er sjældent noget, pressen dækker voldsomt tæt, men det ulmer i Venstre, og meget kan blive afgjort i Brejning. Måske der skal findes en ny formand? Måske ikke. Det ved kun fremtiden. Så pressen følger det tæt.

Så tæt den får lov at komme.

Vagtfolk fra Alfa-Vagt er på plads. Pressen har ingen adgang. Foto: Jørgen Flindt

Atypisk møde

Ved hotellet er gårdspladsen spæret med et rødt bånd. Vagter med brede skuldre står og holder øje.

- Det her er meget atypisk. Jeg har været med til at tælle mange hovedsbestyrelsesmøder ved politiske partier, men jeg har aldrig prøvet før, at der er vagter og afspærring. Det siger noget om, hvor vigtigt det her er for Venstre, siger Mads Frimann, der er politisk reporter på TV2.

Tv-kanalen er blandt de første medier, som er ankommet. Hotellet har sat et telt op med kaffe og vand. Det får roser med fra de fremmødte pressefolk, der er ved at gøre sig klar til to intense dage i Brejning.

Men det intense er de vant til.

- I går var vi ved Marienborg (statsministerens hjem, red) og i dag og i morgen her. Det er nu bare vores job. Vi kører land og rige rundt, siger Marie-Louise Tarp Jensen, der er ved at stille et tv-kamera op.

Hun ringer til redaktionen og får lidt oplysninger. Politikerne er endnu ikke kommet, men de er på vej, lyder meldingen.

Slotte for idioter

Imens kommer pressen stille og roligt til. Ekstra Bladets journalist kigger sig omkring, og danner sig et overblik, inden det går løs.

Oppe over bakken, oppe i byen, fortsætter livet sin vante gang.

En mand er ude at lufte sin hund. Han forklarer, at Venstre holder sine møder på et tidligere åndsvageanstalt, og det burde man liiiiige tænke over. Han vil dog ikke have sit navn i avisen, og det slipper han for. Der er alligevel så mange, der vil være anonyme i føljetonen omkring Venstre og partiets formand. Og næstformand. Og mulige nye formand.

Brejning er et sted med historie. Slotte for idioter blev de store bygninger kaldt, men det var dengang for mange år siden. Nu er det luksus og skønhed midt i et politisk stormvejr. Nye historier skrives, måske, i disse dage i Brejning.

Annonce
Forsiden netop nu
VB

Live: Tager VB 4. hjemmesejr på stribe?

Mest læste

Annonce