Annonce
Børkop

Stille og roligt former borgerne i en landsby et stort aktivitetsområde

Skærup Lege- & Aktivitetspark er ved at tage form. Blandt andet med en multibane. Fra venstre er det Svend Otto Christensen fra Skærup Borgerforening, Jan Rasmussen, der er formand for tennisklubben samt Ivan Bloch Sørensen. Foto: Jørgen Flindt
I Skærup tages et skridt ad gangen, og på den måde vil man om få måneder kunne indvie Skærup Lege- & Aktivitetspark, der er en blanding af nuværende tilbud samt nyheder som blandt andet en multibane.

Skærup: Området har i en del år fungeret som et samlingssted. Her findes en legeplads, og her er Foreningernes hus, hvor der blandt andet holdes foredrag og kvindeaften (når man ellers må). Det er også her, tennisklubben har sin bane og holder til, og de to shelters er meget populære.

Men det 10.000 kvadratmeter store område ved Søndermarksvej er stille og roligt ved at blive formet til "Skærup Lege- & Aktivitetspark". Og det bliver et sted med et par slagkraftige, nye tilbud.


Sådan et trygt aktivitetssted er noget, som de unge familier med børn efterspørger, og det er noget, som helt sikkert kommer hele byen til gavn.

Ivan Bloch Sørensen, arbejdsgruppen bag lege- og aktivitetsparken i Skærup


- Vi er ved at færdigøre en multibane med både plads til fodbold, basketball og tennis, og så skal vi på et område lige bagved multibanen lave en bmx-bane. Vi skal jo gerne have børnene og de unge ud at røre sig, og det får de ekstra gode muligheder for, når det står klar. Sådan et trygt aktivitetssted er noget, som de unge familier med børn efterspørger, og det er noget, som helt sikkert kommer hele byen til gavn, siger Ivan Bloch Sørensen, der er med i styregruppen bag den udvidede lege- og aktivitets park.

Annonce

Multibane snart klar

Multibanen er ved at stå klar. Den blev sidste år finansieret via nogle såkaldte covid-19 midler. Det tilbud fik man rundt i hele Vejle Kommune, og i Skærup ønskede man at søge penge til multibanen. Og fik dem.

- Det har været en kæmpehjælp, og vi må sige, at samarbejdet med kommunen bare virker. Der har ikke været nok midler til helt at komme i mål med alle vores ønsker, men det lykkes ved, at to lokale foreninger selv har skrabet penge sammen, og desuden søger vi gennem fonde, forklarer de to andre mænd fra den lille arbejdsgruppe, Svend Otto Christensen fra Skærup Borgerforening og Jan Rasmussen, der er formand for tennisklubben.

Men hensyn til bmx-banen er det indtil videre kun nogle bunker med jord, der skal deles ordentligt ud.

- Banen skal lægges af frivillig arbejdskraft. Overskudsjorden ligger klar, og der er en stor frivillig velvillighed i Skærup, så det arbejde går snart i gang, forklarer Svend Otte Christensen.

Og på den måde formes et helt nyt område, hvor det bedste bibeholdes, og nye ting kommer til.

- Vi håber, at vi til sommer kan indvie det med et brag. Nu ved man jo ikke helt i disse tider, men vi håber selvfølgelig det bedste, siger Ivan Bloch Sørensen.

Annonce

Andre må bruge dem

Alle er velkomne i Lege- og aktivitetsparken, som ligger lige ved siden af Skærup Zoo og daginstitutionen Sneglehuset, og begge steder kommer også til at gøre brug af området. For zoos vedkommende gælder det, at et stykke at området laves om til indhegnet parkeringsplads.

For Sneglehusets vedkommende er parken endnu et tilbud, hvor pædagogerne kan tage børnene med hen til.

Fra venstre er det Svend Otto Christensen fra Skærup Borgerforening, Jan Rasmussen, der er formand for tennisklubben samt Ivan Bloch Sørensen. Foto: Jørgen Flindt
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce