Annonce
Give

Stjernearkitekt bag milliardomlægning af Givskud Zoo

Arkitekt Bjarke Ingels er blevet kaldt ?vor tids Utzon? og udnævnt til at være blandt de 100 mest kreative mennesker i verden. Arkivfoto
Give - Det kommer til at koste i omegnen af en milliard kroner, når safariparken Givskud Zoo - Zootopia skal lægges om. Men det er heller ikke hr. hvem-som-helst, der har tænkt tankerne bag den masterplan for parken, som tirsdag bliver fremlagt på et pressemøde.

Det er nemlig arkitektgruppen Bjarke Ingels Group (BOG) med den danske stjernearkitekt Bjarke Ingels i spidsen, der de seneste to år har arbejdet sammen med parken om at udforme den plan, der skal gøre Givskud Zoo til et af verdens mest avancerede zoologiske anlæg. Bjarke Ingels og arkitektgruppen BIG har høstet et hav af internationale priser for deres projekter, men er herhjemme nok bedst kendt for boligbyggeriet 8Tallet i Ørestaden samt renoveringen af Nørrebros fælles byarealer, der går undernavnet SuperKilen.

Ifølge Givskuds Zoos direktør Richard Østerballe er det Bjarke Ingels' evne til at indrage naturen i sine projekter, der gjorde ham oplagt til at lede udarbejdelsen af planerne for parkens omlægning:

- Vi har ikke traditioner for at bruge arkitekter, men vi ville gerne have nogle helt nye øjne på den her omlægning. Hans arkitektgruppe har markeret sig ved at udforme projekter, der er naturnære eller inddrager naturen, og da Givskud er er en naturpark, var det oplagt at have ham tilknyttet vores projekt, siger Richard Østerballe. Han er ikke meget for at løfte sløret for planerne forud for pressemødet, men er meget tilfreds med den foreløbige skitse:
- Det er klart, at der er nogle ting, der skal modificeres lidt, men vi har fået det, vi gerne ville have, da vi valgte BIG, og det har været meget inspirerende at arbejde sammen med gruppen, siger han.

Parken fik for et par år siden en donation fra Ole Kirks Fond, der har muliggjort forprojekteringen. Resten af projektet skal finansieren via yderligere donationer.

- Hvis vi får hele planen sat i værk, vil det betyde en omlægning af hele parken. Vi er i en branche, hvor vi er nødt til at udvikle os, så det her er et forsøg på at forfine parken. Vores særlige brand er jo, at gæster i egen bil kører ind i parken og oplever dyrene fra bilen. Det kommer delvist til at ændre sig, hvis alt går efter den nuværende plan, fortæller Richard Østerballe.

Hele planen præsenteres tirsdag klokken 14.00 på et pressemøde, hvor Bjarke Ingels selv vil deltage. Planen skal gennemføres i flere faser. hvor første fase skal være klar til, når Givskud Zoo - Zootopia i 2019 har 50-års-jubilæum.
Annonce
Vejle For abonnenter

Så tæt var Vejle på Magasin - nu skal Bryggen overbevises om Posthusgrundens fortræffeligheder

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Tirsdagens coronatal: 756 nye smittede - positivprocenten er den højeste i 10 uger

Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Dødsulykke i nat: 64-årig mand i voldsomt færdselsuheld

Erhverv For abonnenter

En måned efter fyringsrunde: Stor Vejle-virksomhed fordobler alle ansattes månedsløn - og søger nye medarbejdere

Hedensted

Alternativet har været en redning og et afbræk fra jobafprøvningshelvede: Nu stiller Mads op til byrådet

Børkop

Byrådet sagde ja til at bygge kommunens længste dige: Stor regning sendes videre til sommerhusejerne

VEJLE

Knallertkørekortet lugter ikke længere af benzin: Nu skal de unge drøne af sted på el-scootere

Navne For abonnenter

Han var Gulddreng, en hitmager med hang til guld, glimmer og modeller - men bag solbrillerne var der også bare Malte Ebert - og det tog halvandet år at vende tilbage til et liv uden stress-symptomer

Hedensted For abonnenter

Hedensted frygtes overset i kommende uddannelses-udspil: Langt mindre byer står til at få gymnasier

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Navne For abonnenter

Hanne havde en glubende appetit på livet trods uhelbredelig kræft: Ville flyve helikopter og køre racerbil en måned før sin død

Sundhed

Læger i opråb: Bliv coronatestet ved feber og hoste

Give

Forening med tusindvis af tv- og internetbrugere er blevet solgt: - Det er ikke økonomisk forsvarligt at køre videre

Vejle For abonnenter

Det kan ende med endnu en bro over Vejle Fjord, historier om dårlig hjemmepleje gør ondt, lån kan sikre byggestart på Gammelhavn - og så bliver vi klogere på sygehus-bedrageriet: Få overblikket over de største Vejle-historier på blot fem minutter

GAMLE DAGE

Lille Niels blev kørt over på Horsensvej - og hans far fik også en tragisk død

Annonce