Annonce
Vejle

Stjernekunst på plads ved biblioteket

Det var et sjældent syn, da den store skulptur blev fragtet til biblioteket i kølig støvregn tirsdag aften. foto: Michael Svenningsen
vejle - En blokvogn, to store kraner, to politibiler og en rutineret flok mænd i kedeldragter og med gule hjelme bragte sent tirsdag aften kunstneren Kristian von Hornsleths enorme stålskulptur til dens plads ved Vejle Bibliotek fra Horsens, hvor den er blevet svejset sammen hos virksomheden Brimas A/S.

Det blev en langsom og meget forsigtig tur, for skulpturen er så bred, at den flere steder nærmest skrabede mod husmure og lysmaster.

Den har form som en uregelmæssig stjerne med meget spidse kanter og er svejset sammen af hule, blanke stålrør.

Indvielse fredag

Kunstværket er en del af von Hornsleths "Deep Storage Project", hvor flere tusind menneskers dna i en tilsvarende søsterstjerne skal sænkes ned på Stillehavets bund.

Talrige lokale sponsorer har sørget for, at Vejle med stjernen får et unikt kunstværk, der med sine dimensioner er landets største fritstående stål-skulptur.

Den placeres på et solidt fundament på plænen foran Vejle Bibliotek, og fredag fra 14 til 16 er der officiel indvielse med taler og levende musik.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark For abonnenter

Statens planer om nye veje og jernbaner fanger tusindvis af borgere i usikkerhed: Helle har ventet på en afklaring i otte år

Give

Se billederne: DM i cykling blev skudt i gang med sved, tilråb og kolde fadøl

EM For abonnenter

Alle hold har været i kamp – vi kigger på fem højdepunkter og fem lavpunkter under EM indtil nu

Vejle

Til hot fodboldaften i Byparken - med øl, jubel, skuffelse og frossen oksekødssuppe

Annonce