Annonce
Vejle

Stop en stor asfaltmaskine: Sådan er planen for resten af arbejdet på Koldingvej, hvor kryds spærres delvist i nat

Koldingvej blev delvist spærret tirsdag - og det betød lange køer mens den gamle asfalt blev fræset af. Foto: Kaare Johansen
Kommunen lover, at vejfolkene er til at tale med, når man har brug for at komme ud fra sin indkørsel. Arbejde i befærdet lyskryds er planlagt som natarbejde.

Vejle: "Jeg har brug for at komme ud fra min indkørsel."

Den besked lover Vejle Kommune, at folkene i de store asfaltmaskiner vil tage alvorligt.

De kommende dage ruller maskinerne for alvor ud på en af Vejles vigtigste færdselsårer. Og her bliver der brug for, at entreprenøren tager hensyn til de mange, der har udkørsler til Koldingvej.

Annonce

I dag ligger den firesporede vej afpillet tilbage. Siden tirsdag har entreprenøren Peab Asfalt fræset den gamle asfalt af. Fra bunden af Koldingbakken til Grønlandsvej skal den 13 år gamle asfalt erstattes med et nyt lag.

Beskeden til vejens naboer dukkede op i den elektroniske post i går. Her skriver kommunens ansvarlige for projektet, Kajan Variyeswaran:

Har man som beboer ind- og udkørsel til Koldingvej, kan der periodisk være spærret, når asfaltmaskinerne er foran din matrikel. Dette kan medføre ventetid, men mandskabet i marken forsøger at hjælpe jer på bedste vis.

Med andre ord lyder løftet, at man nok skal kunne komme ud at køre, selv mens asfalten ruller ud foran ejendommen.

Skader under asfalten

Torsdagen er ifølge Kajan Variyeswaran sat af til at udbedre dybere skader under det gamle asfaltlag. Flere steder har man opdaget problemer med den konstruktion, der bærer det øverste lag asfalt:

- Den slags kan man først se, når den gamle asfalt er fræset af. Derfor går det arbejde i gang torsdag, siger projektlederen.

Den gamle asfalt er fjernet - og det har vist sig, at der flere steder er skader på bærelaget under det øverste slidlag. Foto: Kaare Johansen

Det er 13 år siden, asfaltmaskinerne sidst kørte på Koldingvej. Dengang blev der kun lagt et forholdsvist tyndt lag asfalt:

- Et tyndlag, som det hedder, holder typisk kun 10-15 år. Derfor passer det med, at vi nu skal lægge nyt. Denne gang bliver det et solidt lag, der skal kunne holde op til 25 år, siger Kajan Variyeswaran.

Annonce

Kryds asfalteres i nat

Kommunen har afsat to millioner kroner til udbedringen af Koldingvej. Efter planen skal den godt to kilometer lange firsporede strækning stå færdig i midten af næste uge.


Vi beklager de gener, arbejdet medfører.

Projektleder Kajan Variyeswaran i elektronisk brev til 540 husstande

I nat bliver asfaltmaskinerne for alvor varmet op. Her skal det trafikerede kryds  ved Pedersholms Allé have nyt slidlag.

- Vi har valgt, at det skal ske som natarbejde. Vi kan ikke spærre krydset i dagtimerne. Det vil stadig være muligt at passere, men der kan blive lidt ventetid, siger Kajan Variyeswaran.

Annonce
VEJLE For abonnenter

Bjarne fra Vejle har fulgt landsholdet i mere end 30 lande: Han har arrangeret kampe på Den Røde Plads i Moskva og bestilt 1000 fadøl i timen i Samara

Danmark

Lørdagens coronatal: Yderligere 25.034 coronatilfælde - antallet af indlagte falder

Annonce
Annonce
Annonce
VEJLE

Formand vil have hjælp fra staten til at løse et næsten umuligt problem, der risikerer at lamme Vejle

Vejle For abonnenter

Efter to år med sjælden sygdom får Tage mad gennem sonde og har svært ved at tale: Nu rumsterer tankerne om barndommen ved berygtet fabrik i Grindsted

Billund

Medbragte knojern med kniv: Udlænding stoppet i lufthavnen

Hedensted

Ægteparret Pedersen blev de første i nyt boligområde: - Her har vi fundet et sted, vi skal bæres fra

Dall: Derfor frygter de andre blå partier DF's næste formand

Give For abonnenter

Når musikken healer: Christine og Perry sender kærlighed til deres afdøde søn gennem musikken

Kultur For abonnenter

Hun tegner virkeligheden for børn og andre mennesker: - Det skal ikke komme som et chok, at livet ender med døden

VEJLE

Vi vil være med til at skabe folkefesten omkring Tour de France: Send os derfor dine forslag, idéer og arrangementer, så vil vi sammen gennemføre dem

Redaktørens stol: Så meget tid må en kommune simpelthen ikke have

Billund

Nyt sundhedshus er næsten fyldt op: - Vi håber at kunne sparke et godt fællesskab i gang

Navne For abonnenter

Manden, der bragte ægte crepes til Danmark, er død: Christian tændte millioner af stjerner gennem sit liv

KLUMME For abonnenter

Så har vi hørt det med: Grand Canyon ligger såmænd bare omme i Trædballe

Annonce