Annonce
Læserbrev

Stop sparetyranniet: Udligningsmillionerne kan løfte vores fælles kernevelfærd

Handicap-, ældre- og børneområdet er blevet forsømt de seneste mange år. Der er blevet sparet på kernevelfærden af flere omgange, især på voksenområdet i vores kommune.

Læserbrev: Udligningsreformen er på plads, og Vejle Kommune får med aftalen 115 millioner kroner ekstra i det nye udligningssystem. Det er godt og tiltrængt. For selvom kommunen oftest anses, som en meget rig og økonomisk veldrevet samt velstående kommune, er virkeligheden ikke altid så simpel.

Virkeligheden er, at pædagogerne, sosu-assistenterne og sygeplejerskerne løber utrolig stærkt. Handicap-, ældre- og børneområdet er blevet forsømt de seneste mange år. Der er blevet sparet på kernevelfærden af flere omgange, især på voksenområdet i vores kommune.

Man kunne frygte, at de ekstra millioner ville give højrefløjen incitament til at sænke skatten. Men det er ikke ansvarligt, da Vejle Kommune allerede har en af de laveste skattesatser i hele Danmark. Pengene bør derfor bruges på vores fælles kernevelfærd i kommunen.

Samtidig med, at der er blevet sparet gevaldigt de sidste mange år, har Vejle Kommune fået mange flere ældre og flere psykiske sårbare. Velfærden har ikke fulgt med, og det hænger naturligvis ikke sammen.

Vejle Kommune trænger til et opgør med sparetyranniet. Vi skal prioritere vores fælles velfærd, som vil bringe tryghed og værdighed til vejlenserne. For det har de i den grad brug for.

Med udligningsreformen tager vi et stort skridt i den rigtige retning. Selvom udligningssystemet aldrig bliver perfekt, så retter vi op på nogle af ulighederne i systemet. Vi skaber et Danmark i balance, hvor velfærd ikke kun er for de få, men for de mange - også i Vejle Kommune.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Billund

Konfirmander i Grindsted Kirke

Erhverv

Tøjbutik i Vestergade lukkes

Danmark

Lyt her: Erling Fjeldsted kaster op to gange hver nat - du må ikke begå samme fejl som mig

Annonce