Annonce
Kultur

Stopper efter ni år på posten: Byhistorisk Selskab skifter formand

Søren Brunbech glæder sig over, at der er en solid interesses for lokalhistorien. Han stopper som formand efter syv år på posten, og i sit sidste år var der medlemsfremgang. Arkivfoto: Mette Mørk
Byhistorisk Selskab er en flittig leverandør af lokalhistoriske bøger. Sidste år blev det til fem udgivelser, og de to næste kommer snart.
Annonce

Vejle: Et pænt fremmøde på omkring 80 overværede forleden generalforsamlingen i Byhistorisk Selskab. Her var den mest markante nyhed, at formanden gennem syv år, Søren Brunbech, annoncerede sin afgang. At forlade den ærefulde formandspost kræver en god begrundelse, og han henviste til, at han nu bor i Ollerup på Sydfyn.

Foreningen er generelt begunstiget af et godt fremmøde. Udgivelsen af Vejlebogen midt i november sidste år trak som sædvanligt fuldt hus på biblioteket. Det var måske knapt så heldigt, for dermed var vi mange, der blev vidner til et sølle lydanlæg, der med et af Søren Brunbechs mildere ord i den anledning "skæmmede" arrangementet.

Allerede i min tid på biblioteket blev der talt om behovet for et tidssvarende højttaleranlæg her i bibliotekets sal, men det kræver vist en større udskrivning.

Søren Brunbech

Annonce

Kammeratlig evaluering

Det fremgik både på og mellem linjerne i hans beretning, at der efterfølgende har været kammeratlige samtaler om mulighederne for forbedringer.

- Allerede i min tid på biblioteket blev der talt om behovet for et tidssvarende højttaleranlæg her i bibliotekets sal, men det kræver vist en større udskrivning. Men jeg ved, at man efter det uheldige Vejlebogsarrangement har strammet op på nogle procedurer omkring indstillingen af anlægget, så risikoen for nedbrud er blevet mindre. Vi ser også i bestyrelsen på alternative muligheder for steder, hvor vi kan afholde de mere pladskrævende arrangementer, sagde han blandt andet.

Annonce

Guf på vej

Byhistorisk Selskab har været med i udgivelsen af fem bøger i løbet af året. Snart kommer den næste om Grejs Ådal.

Både udgivelsen af Vejlebogen og af de øvrige bøger på forlaget er helt afhængige af støtte fra sponsorer.

Årets resultat var et underskud på i underkanten af 10.000 kroner, hvilket ikke giver anledning til bekymring. Det skyldes blandt andet, at foreningen sørger for at lave hensættelser til kommende bogudgivelser.

Medlemstallet er steget fra 436 til 449.

Med Søren Brunbechs udtræden af bestyrelsen skulle der vælges et nyt bestyrelsesmedlem, og det blev den hidtidige suppleant Britt Kristensen. Ny suppleant blev Vibeke Kruse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Hedensted

Ny meningsmåling ryster posen i byrådet: Hver tredje vælger vil forlade V

Billund For abonnenter

Hun røg ud af byrådet: Ruth vil stadig sidde for bordenden

Coronavirus

Live: En typisk minkavler får udbetalt over 11 millioner kroner - se tallene her

Annonce