Annonce
Fredericia

Stor donation fra Thansen til Bjørn Nørgaard-kunstværk

Med 350.000 kroner fra thansen er Christianskirken kommet et stort skridt nærmere at få installeret bronze-indgangsportalen Alfa & Omega, skabt af kunstneren Bjørn Nørgaard. Planen er, at kunstværket skal være klart til indvielse i slutningen af året. Modelfoto: Christianskirken
Christianskirken betyder meget for ægteparret Bent Jensen og Diana List Nielsen Jensen, som via firmaet har købt Bjørn Nørgaards forarbejde til kirkens glasmosaikker for 350.000 kroner.
Annonce

Fredericia: Ægteparret Bent Jensen og Diana List Nielsen Jensen har valgt at støtte projekt ”Alfa og Omega” ved Christianskirken. Bent Jensens firma Thansen køber Bjørn Nørgaards forarbejde til kirkens glasmosaikker. Nemlig værket ”Bjergprædikenen”.

Det giver 350.000 kroner til den sidste del af indsamlingen til det store projekt med bronzeportal og indgangsparti. Målsætningen er et beløb på mindst 1,2 millioner kroner.

Oprindelig erhvervede Middelfart Sparekasse værket ”Bjergprædikenen”. Banken besluttede imidlertid at skænke det til Christianskirken, så et salg kunne være med til at gøre det store projekt med bronzeportal og indgangsparti muligt.

Ægteparret Diana List Nielsen Jensen og Bent Jensen har et særligt forhold til Christianskirken. Arkivfoto
Annonce

Kirken har stor betydning for familien

Bent Jensen og Diana List Nielsen besluttede for nyligt at købe mosaikken for at støtte projekt Alfa og Omega. De har begge et særligt forhold til Christianskirken. Især for Dianas familie har kirken haft en stor betydning.

- At være en del af støtten til dette gennemførte og smukke indgangsparti, hvor historie og kunst kombineres, har en utrolig stor betydning for os, udtaler ægteparret ifølge en pressemeddelelse.

Diana List Nielsens farfar, farmor, onkel og far Gert List Nielsen er alle blevet bisat og begravet fra Christianskirken.

- Her er børnene blevet døbt, og her er mange i familien viet. Det er her, vi alle kommer, når vi skal mindes og glædes. Ja, hele familien har en tæt og meget stærk tilknytning til stedet, udtaler hun.

Diana List og Bent Jensen har endnu ikke endelig besluttet sig for, hvor ”Bjergprædikenen” skal hænges op.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce